Quantcast
Channel: Mitt London Archives - LondonSwedes
Viewing all 117 articles
Browse latest View live

Mitt London: Felicia Gerdin på The Economist Group

$
0
0

Felicia, fotad av Emelie Gerdin.
Namn: Felicia Gerdin
Yrke: Contracts & Business Operations Manager på The Economist Group
Tid i London: Snart 3 år, sedan januari 2017
Bor: Royal Wharf
Instagram: @feliciagerdins

Berätta om när och varför du flyttade till London?
Jag flyttade till London i januari 2017! Det var ett ganska spontant beslut eftersom att mitt kontrakt hos en advokatbyrå skulle ta slut och jag kände att det är nu eller aldrig. Så jag övertalade en av mina närmsta vänner att följa med och två veckor efter att jag slutat jobbet flyttade jag. Det var dags liksom och karriärmöjligheterna i London kändes bättre jämfört med i Sverige då jag har en skotsk jurist kandidat. Så det var antingen att läsa in juridiken på 4.5år i Sverige eller att flytta till London och starta upp min karriär, vilket gjorde att London blev ett självklart val.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Royal Wharf (Docklands/East London)! Helt ärligt är det en kompromiss mellan mig och min kille då jag tidigare bodde i Hoxton/Shoreditch och älskade det. Men han behövde parkeringsplats och närhet till A1 (motorväg, haha) och jag ville definitivt inte flytta utanför Zon 3 så på den vägen var det. Vem säger inte ja till att bo i en ny fräsch lägenhet och med tillgång till både gym och pool? Det bästa med att bo i RW är att det är som en liten egen village med nybyggda hus och snart öppnar fler butiker. Så det är verkligen en mysig känsla! Sedan är det väldigt bra förbindelser dit och runt London. När jag bodde i Hoxton/Shoreditch tog det mig en timme till Kensington, nu tar det 40 min.

 

Cabot Square, Canary Wharf.

 

Berätta lite om ditt liv som Contracts & Business Operations Manager!
Så på engelska är min titel Contracts & Business Operations Manager, men kontraktsjurist är det närmaste jag kommer på svenska. Jag jobbar på the Economist Group (yes, tidningen Economist ingår i vår koncern!) i Canary Wharf och spenderar mina dagar med att förhandla avtal, skämta med kollegorna, läsa igenom lite mer avtal, gå på en kurs eller hugga tag i någon av cheferna för att lära mig mer om deras business (speciellt om jag förhandlar avtal för deras område) och har jag tur får jag tid över och då grottar jag ner mig i en Economist tidning.

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Den är väldigt stor, finns ens sådana här roller i Sverige? Jag hade inte hört talas om rollen Contracts Manager innan jag kom till London och det var en karriär jag trillade in i när jag flyttade hit tack vare rekryterare. Behovet för Contracts Managers uppfattar jag som stort och det finns flera olika business-områden där sådana som vi behövs. Tidigare jobbade jag på en stor rekryteringsfirma och skötte avtal där nu är jag på The Economist och tar hand om avtal inom medie och publisher branschen vilket är helt annorlunda. Det är ett jobb där man konstant lär sig nya saker och ingen dag är den andra lik helt enkelt.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Blir väckt strax innan 7AM för att min kille börjar tidigare än jag. Om jag är motiverad nog kilar jag ner till gymmet och simmar eller kör ett pass med min PT. Då jag inte behöver vara på kontoret förens 9.30AM (och jag trillar väl allt som oftast in vid 9.45AM efter att ha plockat upp en havre-cappuccino på Starbucks) tar jag det väldigt lugnt på morgonen, sminkar mig med utsikt över Canary Wharf och äter frukost långsamt. Sedan pillar jag med avtal, bråkar lite med någon (förhandlar) och tacklar kluriga frågor från säljteam till 5.30PM. Efter jobb blir det att möta upp vänner för middag eller en drink men ibland åker jag också bara hem och tar det lugnt.

 

Bästa Brunchen i London listas nedan!

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Brunchar! Mina personliga favorit brunchställen just nu är Mother Works i Stratford (hel-veganskt och deras acaibowls är magiska!) och I Will Kill Again i Hackney (deras kaffe är out of this world). Avnjuter så klart brunch helst med mina vänner för att catch up och om det är fint väder kilar vi sedan vidare till en rooftop bar i Hackney eller myser runt på Broadway Market. Men är det söndag springer jag till Columbia Flower Market precis innan det stänger ner helt och fyndar plantor då jag försöker skapa en djungel i mitt vardagsrum (till min killes stora förtret).

 

Men allt som oftast så åker jag runt i England och äventyrar! Min kille är britt och eftersom att han har bil blir det naturligt att vi åker iväg, speciellt då hans familj är spridd över Wales, Hertfordshire och Kent. Finns massa platser utanför London att besöka! Naturen är så otroligt vacker här och jag har flertalet ställen jag vill se nedskrivna på en lista i min iPhone. Favoritställen vi varit på hittills är helt klart Botany Bay/Broadstairs och Cotswolds. Det sistnämnda åkte vi runt i på min födelsedagshelg i april och bodde på No.38 i Cheltenham (tips tips tips!). Nästa England-roadtrip är planerad för sommaren och då ska vi upptäcka Dorset med en av mina bästisar och hennes kille!

 

Botany Bay, Kent

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
London. Haha, nej men i detta nu känns det som att framtiden finns här i London för mig. Eventuellt att jag åker och jobbar i New York i några månader då det är en dröm men jag känner mig väldigt hemma i London. Även om jag ibland övervägt att flytta hem då jag saknar mina vänner och familj i Sverige så känns det som att jag förblir här. Lyckligtvis går det fort att flyga till Stockholm om jag får extrem längtan!

 

Vad är det bästa med London?
Jag tänkte på det här häromdagen och jag vill nog ändå säga att en av de saker som är bäst med London är att det aldrig blir tråkigt. Varje del är som en egen liten stad och London är i ständig rörelse och förnyelse. Alltid finns det något nytt ställe som ploppar upp som man vill besöka. Personligen tycker jag att det är så lätt att känna sig hemma i London. Det finns så många kulturer och personer från olika platser att det automatiskt skapar gemenskap.

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Så svårt att välja några få så jag langar iväg denna lista istället!

  • Brunch: Sunday (Barnsbury), I Will Kill Again (Homerton), Bistrotheque (Bethnal Green)
  • Middag: BunBunBun (Vietnamesiskt, Shoreditch), On the Bab (Koreanskt, Shoreditch),
    Cecconis (Italienskt, Shoreditch, Soho)
  • Bar: Wilder + Sage (vinbar i Hackney), Happiness Forgets (Shoreditch), Ruby’s (Dalston)
  • Extra: God’s Own Junkyard (Neon-museum i Wandsworth) följt av mikrobryggeriet bredvid vid namn the Barrel Store

 

The post Mitt London: Felicia Gerdin på The Economist Group appeared first on LondonSwedes.


Mitt London: Casalls UK-agent Mikael Angesjo

$
0
0

Mikael, för Casall

 

Namn: Mikael Angesjo

Yrke: Introducerade sportmärket Casall på UKs marknad
Tid i London: Sedan 2008, i 11 år
Bor: The Docklands
Twitter: @angesjo

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
2008 kom jag till London efter ett år i Manchester. Bodde i USA många år innan dess och London kändes en bättre kompromiss- även om lite av ett ”love-hate relationship” med London ibland så har jag aldrig ångrat att jag kom hit.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
The Docklands. För mig en kontrast till centrala London- lite av en oas, vid kanalen, lugnt och personligt. Mycket moderna bostäder och mindre Victorian; traditonella Chelsea är inte riktigt för mig.

 

HOME – the new riverside village Royal Wharf

Berätta lite om ditt liv som etablerade på Casall!
Jag etablerar nordens största premium sportvarumärke Casall i UK. Fantastiskt roligt att kunna presentera ett sådant etablerat och äkta svenskt varumärke för en ny publik. Ett familjeföretag med fokus på kvalitet, design och hållbarhet- London förstår authenticity och har du det så är det en fantastisk stad att bedriva verksamhet.

 


Pieces from Casall, Caroline Winberg
photo: David Townhill

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Retail har det lite tufft över lag i UK men jag tror inte på ”high-street is dead”, den kommer tillbaka. I vårt fall dock så fortsätter athleisure-trenden vara stark, det enda område inom retail som går upp just nu, och det förutspås att fortsätta. Timingen därför rätt för Casall och London-konsumenten letar efter exklusiva och hållbara sportkläder man inte bara har på gymmet utan på stan också.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag spenderar mycket tid på olika gym och yoga studios, vilket har sina fördelar gentemot ett vanligt kontor om man som jag har ett personligt intresse för träning och wellness. Jag spenderar mycket tid på att träffa människor, både nuvarande samarbetspartners men även nya potentiella. Nätverkande är a och o i London, “..it’s who you know.”

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag tycker om att laga mat och lyssna på musik, gärna jazz. Älskar det kulturella utbudet i London som är unikt, så länge man lägger tiden att hitta det. Sedan är träning som sagt en stor del av mitt liv- fotboll varje helg är religion, gärna följt av ett quiz på lokala puben.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Jag lever i nuet men tanken är att stanna kvar här i London.

 

Vad är det bästa med London?
Blandningen av kulturer och människor från hela världen, on your doorstep. Sen kan också säga, ”what doesn’t come to London is not worth experiencing”. Jag tycker det ligger lite i det och därför jag vill leva här.

 


Sunset at the Royal Docks

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Jag tycker man måste åka runt för att se Londons alla olika områden– Kensington, Canary Wharf, Shoreditch, Camden, Greenwich mm.

Själv gillar jag lunch på Greenwich Market, after work på jazzklubben Ronnie Scotts och på helgen kanske en brunch på The Hoxton följt av ett besök på Tate. Absoluta favoritrestaurangen är ROKA, contemporary Japanese Robatayaki cuisine. PAUL är min go-to för en fika och missa inte Affordable Art Fair.

The post Mitt London: Casalls UK-agent Mikael Angesjo appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Musikproducenten Fredrik Ekander

$
0
0


DJ:ar på den legendariska flytande klubben ModCast som kryssar på Themsen tre gånger om året

Namn: Fredrik Ekander
Yrke: Musikproducent och grundare av Cosmos Music
Tid i London: Till och från sedan 2000, i 20 år mer eller mindre
Bor: Winchester, Hampshire.
Instagram: @cosmosmusic

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?

Jag har hunnit med att flytta från Sverige till England tre gånger under de senaste två årtiondena. Den första gången flyttlasset gick till London var i början av 2000-talet då jag tog mig an jobbet som Vice President of A&R för Sony Music Publishing Europe. Då bodde jag i West End; mitt kontor låg på Great Marlborough Street och min lägenhet låg precis runt hörnet.
I början tyckte jag det verkade helt perfekt att bo mitt i Soho, som ju är fantastiskt på många sätt – särskilt om man är i musikbranschen med alla legendariska nattklubbar, konsertställen, skivbutiker etc samt att alla andra mediabolag som finns där. Dessutom så är ju Soho den del av London där det i princip är party dygnet runt och på den tiden var det även den del av staden där i princip alla artister, musiker, skådisar, konstnärer och creative executives gick ut för att festa och träffas på medlemsklubbar såsom Groucho Club och Soho House.
Men att BÅDE bo och jobba i denna iofs underbart slamriga och inspirerande stökiga smältdegel blev efter ett tag lite väl mycket. Spenderar man flera veckor i sträck – natt som dag – i den där betongdjungeln och samtidigt går till jobbet och kommer hem i samma kvarter utan att ens lämna den lilla trånga och överbefolkade yta som Soho ju de facto är, så finns det en ganska överhängande risk att man börjar bli lite knäpp efter ett tag. Man hör ingen fågelsång, man ser knappt vare sig barn eller hundar på gatorna och det finns ju inte heller några grönområden. Däremot ett nästan öronbedövande stadslarm dygnet runt…så när jag fick chansen att starta upp ett nytt musikbolag i Sverige ett par år senare, så sa jag upp mig från Sony Music och flyttade istället tillbaka till Stockholm igen.
Den andra gången jag flyttade till London var 2005 och då hamnade jag och min fru i trevliga Clapham. Det började dock med en smärre katastrof. Det hus vi hade hyrt i förhand visade sig fortfarande vara en byggarbetsplats då vi anlände från flyget med alla våra resväskor. Vi blev tvungna att bo på puben Windmill On The Common i två veckor (dyrt!), medans vi letade efter nytt boende. Till slut hittade vi en fantastisk lägenhet på The Pavement i Old Town med utsikt över hela Clapham Common. Efter ett par år denna vända blev jag dock erbjuden jobbet som VD för Bonnier Music i Stockholm och det blev dags för oss att flytta tillbaka till Sverige (igen!).
Den tredje – och hittills senaste – gången jag flyttade till England var för snart fem år sedan. Denna gång hade vi en liten son med oss och vi bestämde därför att slå oss ned en bit utanför storstan. Så idag bor vi i en liten by utanför Winchester i Hampshire. Vi har fantastisk natur runt omkring oss samtidigt som tåget in till London Waterloo tar knappt en timme. Nu känns det som vi har hittat en perfekt balans mellan Londons häftiga puls och det lugna tempot här på den vackra engelska landsbygden.

 

Berätta lite om ditt liv som musikproducent!
Jag är en av grundarna till Cosmos Music, det största indiebolaget i den svenska musikbranschen. Som tonårigt mods i Stockholm spelade jag i band, DJ:ade, drev klubbar och ordnade musikfestivaler och i tjugoårsåldern fick jag mitt första jobb på insidan av musikbranschen. Jag har sedan dess jobbat på många olika bolag, i flera olika positioner och med hundratals artister – från svenska debutanter till internationella superstjärnor. Min bakgrund i branschen är inom A&R, vilket står för Artist & Repertoire, vilket omfattar arbetet att utveckla nya artister samt ta beslut om nya skivinspelningar och hitta de bästa låtarna och producenterna till redan etablerade artister. Idag koordinerar jag stora delar av Cosmos Musics internationella verksamhet med allt vad detta innebär.

 


På 100 Club på Oxford Street

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
London är – och har ända sedan 1960-talet varit – en kreativ mittpunkt för den internationella musikbranschen. Ett oändligt antal legendariska artister, musiker, producenter, musikstilar och subkulturer har vuxit fram här och sedan spritts över hela världen. Alla de största, bästa och/eller viktigaste musikbolagen finns i London, så det är en förutsättning att ha närvaro här om man vill bygga nätverk och verka inom den internationella musikindustrin. Sen är det alltid massor av spännande saker på gång – med allt från gigs och nya musiktrender till inspirerande branschtillställningar och affärsinnovation samt intensiv samverkan med närliggande media -och techbolag.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag jobbar hårt på att försöka att inte ha någon “typisk” dag i mitt liv. Jag har kontor hemma i vårt hus i byn, så jag jobbar mycket därifrån när jag inte är ute och reser. Jag är av förklarliga skäl ofta i Stockholm för möten med det fantastiska Cosmos-teamet samt artister och låtskrivare i våra inspelningsstudios där och jag reser även en hel del över kontinenten när det gäller möten med våra internationella partners. Annars är det ju såklart London som är min “stamping ground”. Jag brukar samla ihop mina viktigaste möten och sprida ut dem över två dagar och så åker jag in till stan och river av dem alla, uppblandat med nån konsert, showcase, artistmöte, affärsmiddag eller klubbesök däremellan. När jag är i London så bor jag på min medlemsklubb i Soho, där många från min bransch och närliggande ofta är, så nätverkandet faller sig naturligt.

 


Signar den engelska artisten och låtskrivaren Laville på Groucho Club i Soho

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 
Då umgås jag med min familj eller så hänger jag med alla mina engelska Mod-kompisar och DJ:ar på klubbar och festivaler. Jag spelar skivor på klubbar över hela England, vilket är något som jag ännu inte har tröttnat på.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 
Musikindustrin har sin absoluta guldålder framför sig, så jag kommer definitivt att försöka fortsätta göra exakt det jag gör idag i många år framöver. Indiebolagen är på väg att bli de viktigaste spelarna i musikbranschen och med Cosmos Musics unika position i denna del av branschen, så gäller det nu bara att fortsätta fokusera på våra artister och på att släppa ännu mer ny och fantastisk musik. Vi har precis också lanserat ett nytt bolag som heter GINO Music Supervision och som kommer att jobba med att sätta musik i film och tv-serier och i reklam. Oerhört spännande det också och något som jag hoppas kommer att ta upp en hel del av min tid framöver.

 


På besök i Teddybears-studion

 

Vad är det bästa med London? 
Det bästa med London är såklart att det är en av de absolut mest metropolitiska städerna i världen. Allt finns här…och (nästan) allt är ok och accepterat/välkommet som en del av denna fantastiska smältdegel. MEN – det har dock ändrats till en viss del sedan den galna Brexit-tanken slog klorna i så många vanligtvis vettiga engelsmän. Jag hoppas såklart verkligen att England till slut hittar tillbaka till den europeiska gemenskapen, så att London kan fortsätta vara den absolut coolaste och den kulturellt mest välkomnande staden i världen!

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?


– Om du vill ta dig en “lazy stroll” utmed Themsen med mycket att göra och titta på – ta en promenad utmed South Bank från London Eye österut. Gratis.

– Om du vill se och smaka fantastisk mat – åk (tidigt) till Borough Market på en lördag morgon. Gratis.
– Om du vill få en känsla av sextiotals-London (innan det försvinner helt) – spendera en heldag i Soho. Gratis.
– Om du gillar japansk mat och vill äta grymt gott i väldigt cool miljö med utmärkt service – boka bord på Zuma i Knightsbridge. Ganska dyrt.
– Om du är WW2-buff – spendera en dag på Imperial War Museum i Waterloo eller besök The Churchill War Rooms i Westminster. Fantastiskt.
– Om du gillar samtida konst i en fantastisk byggnad – Tate Modern. Inspirerande.
– Om du vill se London från ett annorlunda perspektiv – åk på en guided river cruise. Vackert och lärorikt.
– Om du har barn och vill ha ge dom en makalöst rolig heldag samtidigt som du själv kan shoppa ihjäl dig – ta hela familjen till Kidzania (a miniature city run by kids) i det enorma shoppingcentret Westfield i Shepherd’s Bush. Superkul!
– Om du gillar Northern Soul – gå på 6T’s Rhythm & Soul’s Allnighter’s på 100 Club på Oxford Street. Från klockan 23-06(!) en gång i månaden. Upplyftande.
– Om du vill ha ett grymt soundtrack under din London-resa – lyssna på Fred Perry’s über-coola indie radio station TotallyWiredRadio.com. Grymt svängigt.
– Om du vill hänga på cool medlemsklubb i Soho och dansa till grym musik med Fredrik Ekander & co – håll utkik efter The Corner@St Barnabas här på LondonSvenskar. Gratis! Och såklart alldleles lysande…;-)

The post Mitt London: Musikproducenten Fredrik Ekander appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Simon Thelin som jobbar inom IT

$
0
0

 

Namn: Simon Thelin
Yrke: Data engineer
Tid i London: Sedan augusti 2018
Bor: Rotherhithe
Instagram: @simon_thelin

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London i Augusti 2018, det var av en ren slump. Runt April 2018 bodde jag i Göteborg och var jag vid tillfället anställd utav Ericsson i Göteborg, då plötsligt blev jag kontaktad av ett start up i London som ville anställa mig som data engineer.


Jag gjorde ett antal tester, blev flugen över på intervju och kort därefter erbjuden jobbet. Jag som vid det här laget var ganska förvånad, funderade en stund och bestämde mig för att ta chansen, då jag tidigare haft utlandsstudier i Seoul, Sydkorea kände jag att utmaningen kunde passa mig, och jag att jag var måttligt uttråkad med mitt liv i Sverige. Så cirka 3 månader senare lämnade den stora företagsmiljön, landade jag i London och påbörjade mitt nya liv och karriär 29 år gammal.

 

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Jag bor i Rotherhithe, kors över Canary Wharf. Jag trivs med att bo här då det är nära till pulserande East London men kan enkelt ta mig i vilken riktning jag vill. Området har ett fantastiskt lugn. Standarden på lägenheterna är bra och jag bor i en gammal fabrik som blivit ombyggt till bostäder. Området är rent och fräscht och jag har en fantastiskt fin utsikt utöver Thames river mot Canary Wharf och dess skyskrapor och Double Tree Hill runt hörnet erbjuder båt till Canary Wharf. Ett stenkast bort ligger Rotherhithe station som tar dig till Shoreditch på nolltid eller Canada Water som tar dig till West såsom Green Park.

 

Thames River mot Canary Wharf

 

Berätta lite om ditt liv inom IT!

Jag kommer ursprungligen från Skåne, rättare sagt Helsingborg, född 1990. Där växte jag upp bland danska tuborg och stora öppna rapsfält. Jag har arbetat inom IT under större delen av mitt vuxna liv i olika former. Jag tog upp mina studier och har en examen i Bachelor of Science in Engineering, Computer Science and Engineering. Under min utbildning hade jag utbyte i Seoul, Sydkorea och insåg att världen är större än Sverige, det finns mer där ute.



Det hela slutade med en flytt till Göteborg, ett arbete på Ericsson på deras Connected Vehicle Cloud avdelning som Software Developer. I mitt examensarbete hade jag specialiserat mig på artificiell intelligens och intresset för att förstå hur man ska utvinna så mycket potential som möjligt från data är och var stort. Start-up bolaget i London headhunta mig, jag kom över och arbetade hos dom till ganska nyligen, jag har just nu bytt bolag till https://yoyowallet.com/. Jag har även där titeln Data Engineer.


Yoyowallet erbjuder med royalty schemes samlat för olika cafékedjor och butiker såsom Nero Caffé, Planet Organic. Det är en komplett plattform för betalning samt samlande av royalty.


Data Engineer innebär att man arbetar med att extrahera, transformera och analysera data i stor(massiv) skala. Det innefattar att bygga pipelines där data strömmar och blir behandlat för att produkter ska fungera som tänkt och för att göda modeller för olika form av klassificering och clustering. Kortfattat hantera den data som ska användas för att kunna användas utföra analytiska tester och för att populera grafer och liknande.

 

Jag arbetar i ett litet team där vi är fokuserade på att analysera och modellera den data vi har från våra produkter. Vi modellerar modeller inom machine learning och  neurala nätverk för att förstå användarnas beteende för att optimera upplevelsen av de produkter vi utvecklar.

 

 

Hur ser den branschen ut, just i London?

Tech-scenen i London är enorm, alla de stora bolagen finns här och det finns många start ups. Här finns ofantligt mycket arbete för den som har rätt kunskaper och rätt vilja. Konkurrensen är hård för bolagen att hitta dom bästa talangerna.

 

Det investeras flitigt i tech branschen i London och det rör sig om väldigt stora pengar. London är en av de städer många bolag vill sätta upp kontor i, mer specifikt inom min genre inom data är behovet ännu större. Det finns ett stor efterfrågan på data engineers och data scientist, mer än vad det finns utbildade.


Folk byter jobb väldigt ofta i London som utvecklare, oftast för att hålla sig uppdaterad med den senaste teknologin, mycket oftare än vad man gör hemma i Sverige, arbetsmarknaden är mer aggressiv och för den som vill ta för sig är det ett smörgårdsbord av möjligheter.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?

En typisk dag för mig är att jag går upp runt 8 på morgonen, jag cyklar till Goodge Street, West london där mitt kontor ligger, där jag anländer cirka 08:30-08:40. Jag slänger i mig en 2 koppar kaffe och mitt arbete drar igång, det brukar börja med en så kallad stand-up där vi går igenom vad vi gjort dagen före, vad vi ska jobba med under dagen och dom hinder vi möjligtvis behöver diskutera ihop. Jag designar och modellerar upp våra datamodeller och hinner även skriva ett par rader kod och slänga iväg för review till mina kollegor.

 

Därefter rör jag mig hemåt igen runt 18:00 där jag gärna tar en sväng förbi gymmet och avslutar dagen med att laga middag, gärna något koreanskt eller italienskt. Vissa dagar när jag känner mig lite trött så väljer jag arbeta hemifrån, vilket är en av de stora fördelar jag har med mitt arbete, dagen ser likadan ut men jag sitter då i mitt egna kontor hemma i lägenheten och kommunicerar remote med mina kollegor.

 

Mitt hem, Rotherhithe

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

När jag inte arbetar så arbetar jag gärna på mina egna forskningsprojekt och idéer. Jag har en stor passion för det jag gör och jag vill gärna lösa problem relaterat till data, så det sysslar jag gärna med på fritiden med. Att utforska diverse pubar, restauranger är också ett stort intresse. Något jag verkligen gillar med London är att ta min cykel och bara en spontan runda till områden jag ännu inte utforskat.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Framtiden är spännande och ingen kan med säkerhet säga vad som kommer hända. Jag skulle gärna vilja ha ett eget bolag så småningom, alternativt tagit fram någon open source lösning som personer, företag använder sig utav i sin datautvinning, det hade varit stort.

 

Vad är det bästa med London? 

Det bästa med London är att det är en stor kulturell mångfald i den meningen att här är folk från hela världen. Det känns ibland som ett land in ett annat land, vilket är en väldigt mäktig och spännande känsla. Man kan mer eller mindre göra exakt vad man vill utan att ha några sociala normer att följa, sky is the limit, på riktigt.

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Mina bästa Londontips är Shoreditch i sin helhet, spännande miljö och intressanta barer och gator. Jag tycker även man ska ta och följa Thames mot University of Greenwich. Fantastiskt vackert! Ett het resturang tips är Chai Ki i Canary Wharf, indian tapas (låter tokigt) men något av det bästa ställena jag varit på i London.

 

The post Mitt London: Simon Thelin som jobbar inom IT appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Rebecca och Claudia på Tailify

$
0
0

 

Mitt London med Rebecca Connée och Claudia Ceke

 

Nyligen träffade Londonsvenskar två fantastiska tjejer, Claudia och Rebecca som båda jobbar på svenska företaget Tailify, som sysslar med influencer-marketing. Företaget grundades 2013 i Stockholm och har sedan dess öppnat kontor i fyra städer (Stockholm, London, New York och Sofia) med totalt 40 anställda. 

 

Vi träffade tjejerna på Tailifys kontor på WeWork vid Old Street. Det är ett luftigt och ljust kontor och när vi kom dit var kontoret fullt av folk och aktivitet. Man kan definitivt säga att Tailify har mycket på gång och att de växer så det knakar. De har haft enorm framgång och är i en stor expansionsfas så de letar både nya medarbetare och nya lokaler. Flytten ser ut att bli någon gång i februari 2020. 

 

Om företaget

Tailify grundades i 2013 av entreprenörerna Didirk Svensden, Fredrik Segerby och Fredrik Martini Andersson.

2016 flyttade de deras huvudkontor till London.  Sedan flytten till London, har Tailify levererat över 2500 kampanjer för varumärken såsom Uber, LG, IKEA och agenturer som Group M och PHD. Deras influencer-nätverk har vuxit med 7000%. Under 2019 blev de tilldelade Best Influencer Marketing Agency i Europa. L’Oreal, Awin (Axel Springer) och Founders Factory är exempel på investerare i Tailify.

 

Mersmak för London

 

Claudia och Rebecca är båda födda och uppvuxna i Sverige. Claudia kommer från Halmstad och Rebecca från Bjärred utanför Lund. I bagaget har det utbildningar från Stockholms Universitet och Malmö Högskola. Båda hade tidigt en dröm om att bo och jobba utanför Sverige. 

 

Claudia hann jobba några år inom rekrytering samt bo i andra delar av världen innan hon bestämde sig för att flytta till London:

 

“Jag fick inspiration från serien Billions. En av karaktärerna (Wendy Rhoades spelad av Maggie Siff) jobbar som in-house hedge fund-psykolog och jag bestämde mig där och då att det är precis det jag ska göra. Jag sökte runt på olika utbildningar och såg att City University erbjöd Organisational Psychology, som jag sökte. Jag kom och flyttade till London i augusti 2017. ”  

 

City University var en otroligt positiv och rolig upplevelse och efter sin master var det dags att söka jobb i London. Hon sökte och fick ett utmanade och roligt jobb inom rekrytering i modeindustrin.  


Claudia längs Regents Canal

Nya flatmates 

 

Rebecca hade via Skypeintervjuer lyckats få ett jobb på Tailify inom sälj-teamet och var på väg till London efter sin period utomlands. En av Tailifys grundare är från samma område i Sverige och därav blev kontakten naturlig och efter några intervjuer blev jobbet hennes. 

 

I samma veva träffade Claudia Rebecca genom Londonsvenskars bostadsforum på Facebook och de började leta lägenheter tillsammans. Letande komplicerades något av att Rebecca ännu inte var på plats i London då hon befann sig i en alpby i Schweiz där hon bodde med sex fransmän. Hon nappade på Claudias “flatmate-annons” då hon precis landat drömjobbet i London. Rebeccas intresse för London hade växt sig starkare och starkare efter ett utbytesår i USA och hennes säsong i Schweiz. De flyttade ihop inom kort i en mysig lägenhet i St Johns Wood.

 

Rebeccas första tid på Tailify var spännande och så pass givande att hon tipsade Claudia om rollen som People and Culture Partner. Claudia fick jobbet på Tailify och började i september 2019.

 

Att landa sin drömroll på ett svensk företag med en grym företagskultur och med kollegor som blivit kompisar beskriver Claudia som något av det bästa som har hänt henne. En vanlig dag på jobbet för henne består av att hjälpa till med rekrytering, samt att se till att alla på kontoret känner att de växer och utvecklas. 

Rebecca på work drinks

 

Rebeccas roll ser lite annorlunda ut. I sin roll som Sales Executive jobbar hon med att kontakta nya företag (för att hitta nya kunder) och hon spenderar mycket tid med att aktivt nätverka inom branschen. 

 

“Det är väldigt intensiva och lärorika dagar. Denna vecka är det två event, en paneldebatt som jag sitter med i där jag pratar om marknadsföring mellan Gen Z och Millennials och skillnaden mellan dem och dessutom ett seminarium där vi bjuder in våra kunder för att utbilda dem i influencer-marknadsföringsstrategi och hur man väljer rätt influencers för varje uppdrag” 

 

Ni jobbar med varumärken som Happy Socks, Natural Cycles, UBER, Rosetta Stone, Milk&More, Universal Studios och Puig, Hur ser det ut när du hittat en ny kund? 

Första steget när vi får en kund är ta reda på vad de vill få ut av kampanjen.

Efter det lägger vi en strategi, för att bäst uppnå deras mål. Sedan jobbar vi med att hitta de rätta influencerna till kampanjen. Det viktigaste för oss är att försöka förstå vad företaget vill uppnå med kampanjen. Detta är något vi lägger väldigt mycket tid på, att definiera och förstå deras verkliga mål. När vi har klarhet i detta bygger vi upp en strategi utifrån det. Vi hjälper kunden att få till en vinnande kampanj, med tydliga och mätbara mål. Vi jobbar hårt med att hitta rätt influencer, de rätta kanalerna och den perfekta timingen. När influencer-marknadsföring görs korrekt, är det svårt att uppnå bättre resultat!

Rebecca på årlig kräftskiva

 

Under fikan med tjejerna får vi även höra om fredagens stora fest de hade där alla från kontoret var med. De hade gått till Bunga Bunga som skiljer sig från deras vanliga fredags-afterworks som normalt hålls på Luca da Enoteca som ligger precis nedanför kontoret. Det är en härlig stämning varje fredag och majoriteten av kollegor brukar hänga på varje vecka. 

 

Det är svårt att undgå tjejernas passion för att jobba på Tailify och när vi lämnar kontoret har vi redan bestämt oss för att komma tillbaka på ett av deras fredagsevent.

 

“De peppar oss otroligt mycket att utvecklas och lära oss något nytt. Jag tog precis en kurs i att prata inför folk, böcker är gratis och varje fredag har vi en “Learning Hour” då vi kan fokusera på att lära oss något nytt”

 

Tailify är i expanderingsfas och kommer anställa mer än 25 personer under de kommande månaderna. Är du intresserad av vad som låter som ett drömjobb, så kolla nedan för lediga jobb. 

Teamet på afterwork

 

Claudias Londontips

 

Bästa med vårt område: Jag bor i St Johns Wood och det känns som en riktig oas, mitt i centrala London. I’m loving it!

Bästa restaurang i London: Le Relais de Venise l’Entrecôte, utan tvekan! 

Bästa utestället: Bra fråga, jag går ut rätt sällan, men tycker det ar sjukt nice att dansa till spansk musik på Mestizo. Anglesea Arms är också riktigt skoj!

Bästa brunchen: Bästa brunchen tycker jag att du hittar pa Farmacy.  

Era Smultronställen i London; Räknas Primrose Hill som ett smultronställe? 

Annat hett Londontips: Tailify! Troligen det ställe jag gillar allra bäst i London om jag ska vara helt ärlig!

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Jag hade gått på någon nice konsert! Det finns inget bättre än livemusik. 

Detta saknar jag mest i London: Kanske lite väl uppenbart, men jag saknar min familj, såklart. Jag saknar även naturen på västkusten och framförallt den härliga strandhängskänslan. 

 

 

Rebeccas Londontips

 

Bästa med vårt område: Vi bor i ett område som heter St Johns Wood, ett otroligt mysigt område norr om Regents Park, med vackra Primrose Hill som granne – härligaste kvällspromenaden med parken och utsikt över hela stan – helt klart bästa utsikten i London enligt mig. Det är ett väldigt lugnt och residential område där många Ortodoxa judar bor. Det känns som en liten by inne i storstan, men det tar bara 10 minuter med cykel ner till Regents Park och vi har superbra förbindelser med buss och tunnelbana till centrala London. Jag älskar att komma hem till min och Claudias lägenhet! Vår hyresvärd och hans fru har själva bott i lägenheten under många år, så den är enormt hemtrevlig. Runt hörnet har vi världens godaste indiska och libanesiska restaurang som jag och Claudia beställer hämtmat från lite för ofta 😉 

 

Bästa restaurang i London: När jag flyttade till London, bodde jag mina första månader i Marylebone, där kvarterskrogen La Braseria Milanese blev en favorit. Detta är en supermysig italiensk restaurang med en urtrevlig ägare som skämmer bort en och lite då och då bjussar på deras rödvin.

 

Bästa utestället: Detta måste ju bli vårt stammisställe Enoteca da Luca haha, nedanför vårt kontor i Shoreditch som vi är på varje fredag. Det bästa är nog att det reserverar hela övervåningen till Tailify så det känns som vi är hemma hos någon, bästa feelingen att ta drinkar med kollegorna efter en vecka tillsammans! Vill vi dansa går vi till Maggies!

 

Bästa brunchen: Min brunchlista är lång, var ska jag ens börja?! Detta är bästa helgaktiviteten :)!  Precis där vi bor i St Johns Wood finns det ett mysigt växthus med godaste brunchen som heter Clifton Nurseries – precis vid gulliga Little Venice där man kan promenera efter man har ätit.

 

Era Smultronställen London

Jag är fortfarande väldigt ny till London, så varje helg försöker jag upptäcka något nytt. Det bästa med London är att det alltid finns något nytt att se och göra. Jag köpte en cykel för några veckor sedan och älskar att cykla runt på helgerna istället för att ta tuben. Dessutom  lär man känna områden så mycket bättre ovan jord. Förra helgen cyklade jag upp till Hampstead Heath Park, till Pergola and Hills Garden. Otroligt vackert och härligt att komma ifrån stan ibland på helgerna. 

 

Jag har även en lång lista på saker jag skulle vilja upptäcka runt omkring i England, jag har knappt varit utanför London än. I somras hyrde vi en bil och körde ner till klipporna vid Seven Sisters, – det var otroligt vackert. 

Rebecca vid Seven Sisters

 

Annat hett Londontips: Restaurangen Circolo Popolare i Fitzrovia, riktigt trevlig atmosfär 🙂 

 

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Hmmmm, kul fråga, haha. Förmodligen så skulle jag lägga pengarna på olika träningspass på olika oberoende gym. Jag tycker det är så roligt att testa olika träningsformer, men det är ofta riktigt dyrt med ett pass – förra veckan var jag på SoulCycle i SoHo. Vi får ju bidrag till gymkort på £30 av jobbet, så jag har ett membership på Pure Gym, men på helgerna är det roligt att lyxa till det!

 

Detta saknar jag mest i London: Jag älskar denna stad, men något som jag kan sakna när man har vuxit upp i en mindre stad, är närheten till allt. Att bara kunna promenera över till kompisarna eller att gå till jobbet. I London så får jag alltid räkna med en timme vart jag än ska. En annan sak som jag saknar är havet! Jag kommer från Bjärred i Skåne där jag älskar att gå ner till vattnet och bada/basta. 

 

Perks att jobba med Tailify:

£10 bidrag till mobilabonnemang
£30 bidrag till gym (wellness allowance)
25 dagar semester
Social & afterwork från kl 16 varje fredag
Lunch & Learn varannan vecka plus “learning hour” varje vecka
Regelbundna Out Of Office-aktiviteter
Jobba hemifrån på onsdagar
Barista – helt gratis
Roligatimmen – team building-aktiviteter varje fredag

 

Intresserad av att jobba på Tailify?

 

Tailify är en startupföretag som passar som handen i handsken för dig som är ‘purpose driven’ och har en perfekt kombination av ödmjukhet och stark framåtanda. Vi är ett riktigt gott gäng från diverse olika länder som har ‘our feet on the ground and heads in the clouds’. Tailify har en marknadsledande position i en växande (läs skyrocketing) marknad, vilket gör oss alla sjukt taggade att dag efter dag fortsätta jobba mot vårt gemensamma mål att ‘realise the full potential of influencer marketing’.

 

På Tailify hjälper vi företag att rocka deras influencer-marknadsföringsstrategi och att förverkliga de verkliga möjligheterna med influencer-marknadsföring. Vi gör detta genom att att vara ‘cold headed and warm hearted’. Vi ser till att hålla huvudet kallt i alla lägen genom att basera våra beslut på noggrann data och statistik, istället för bara med hjälp av den gamla magkänslan. Vi värderar ärlighet och omtanke extremt mycket och lever för att ‘create moments and not impressions’.

 

Kort och gott, Tailify är ett gäng kraftfulla människor som är sjukt inspirerande att jobba med, men också väldigt roliga att hänga med! Vill du bli en i gänget? Hör av dig här!

 

Lediga tjänster just nu är:

BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE

ACCOUNT EXECUTIVE

 

 

 

The post Mitt London: Rebecca och Claudia på Tailify appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Kampanjstrategen och mamman Joanna Kindeberg

$
0
0

Namn: Joanna Kindeberg
Yrke: Kampanjstrateg på Change.org
Tid i London: Sedan 2o10, snart i 10 år!
Bor: Brockley, sydöstra London

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London hösten 2010, snart tio år sedan. Jag bodde i Dublin efter studenten och bestämde där att jag ville plugga utomlands, och London verkade vara den perfekta studentstaden. Jag gjorde en BA i Media & Communications på Goldsmiths, University of London och älskade det! Jag specialiserade mig i journalistik men lärde mig också otroligt mycket om politik och media som jag fortfarande har användning av idag. Goldsmiths ligger i New Cross i Sydöstra London och jag bor fortfarande kvar i den delen av stan.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Jag bor i Brockley i sydöstra London. Det är ett mysigt område i zon 2, omringat av New Cross, Peckham och Forest Hill. Det finns så mycket som är bra med att bo här! Många fina parker, och eftersom det ligger nära Goldsmiths är det ganska ‘arty’ och det bor många konstnärer/musiker/media människor här. Vi har många små ‘independent’ shops, cafeer och lokala festivaler. Och så finns det otroligt många barnfamiljer vilket är ett plus då jag har en liten dotter.

Jag och Selma i Brockley 

 

Berätta lite om ditt yrke i London!

Jag jobbar som Campaigner (kampanjstrateg) på change.org. Change.org är världens största öppna platform där vem som helst kan starta en kampanj om något de vill förändra. Vi har nästan 250 miljoner användare globalt och varje timme så vinner en kampanj som startades på change.org!

 

Mitt jobb är stötta personer som startar kampanjer på vår sajt. Grunden av varje kampanj är en namninsamling, s.k. ‘petitions’. Jag hjälper ‘petition starters’ med råd och ideer, t.ex. att jobba med media, sociala medier, strategi runt kampanjen och helt enkelt hjälper dom att berätta deras historia för världen. Det är ett otroligt roligt jobb. Låter klyschigt, men ingen dag är detsamma. Det  är fantastiskt inspirerande att jobba med ‘vanliga’ människor som upplevt orättvisa och bestämde sig för att göra något åt det. Jobbet är också en bra mix av sådant jag gjort innan, såsom journalistik, kommunikation och social förändring/påverkan. 

 

Hur ser den branschen ut, just i London? 

Just det vi gör finns det inga många aktörer som gör, men jag kan berätta lite mer om hur landskapet inom kampanj/politik ser ut. Storbritannien är ett samhälle med otroligt stora klyftor. Det finns inte alls samma sociala välfärdssystem som i Sverige, vilket har skapat en stor civilsektor som får göra jobbet staten egentligen borde göra. De senaste åren har regeringen infört stora och drastiska nedskärningar i den offentliga sektorn, s.k. ‘austerity’, vilket gör att det finns väldigt lite resurser till vården, skolor, bibliotek etc, och på många ställen i detta landet är människor otroligt utsatta.

Sen är det ju också en politisk mittpunkt och med Brexit så händer det otroligt mycket inom politik! Innan detta jobbet jobbade jag som digital kommunikatör for The Green Party. Jag jobbade bl.a. Under EU-folkomröstningen och under nyvalet 2017. Under den tiden lärde jag mig mycket om politik och framför allt om hur många orättvisor det finns här (och över hela världen!).

Det finns så mycket som gör mig rasande med det här landet; t.ex. har vi otroligt dålig miljöpolitik, ett odemostratiskt valsystem, och ett otroligt tufft klimat för migranter (speciellt efter år av regeringens s.k. ‘hostile environment’ program – googla det och ‘Windrush Scandal’!). Jag sitter i styrelsen för en lokal välgörenhetsorganisation som hjälper flyktingar och migranter och det är inte klokt hur illa detta samhället behandlar de allra svagaste.

 

Men det finns också ett otroligt engagemang och en stor aktivism som det är fantastiskt att få vara del av! Kommer alltid minnas när jag studerade och deltog i de stora studentdemonstrationerna och nu är miljöstrejkerna, inspirerade av Greta, sa fantastiskt att se. Vill man jobba inom Brittiska civilsektorn eller politik så är London ett väldigt bra ställe. Fast det är inte nödvändigtvis en bra sak – det borde finnas fler mediaorganisationer och stora civilaktörer i andra delar i landet som oftast glöms bort i den offentliga debatten. 

 

Jag och kollegor tillsammans med Maya & Gemma som startat en kampanj som handlar om street harassment

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Jag har en dotter, Selma, som precis fyllt 2, så har jag tur vaknar hon runt sju och då går vi upp. Jag brukar åka till jobbet runt halv åtta för att kunna gå tidigare på eftermiddagen. Jag har en bra pendling, tar overgrounden till Shoreditch High St. På tåget brukar jag läsa/lyssna på nyheterna och kolla Twitter för att hålla mig uppdaterad. Ser jag några intressanta saker så skriver jag ner dom för det kan vara användbart i jobbet. Vårt kontor ligger på Old St, precis vid Hoxton – superbra område att jobba i med många cafeer och små parker. 

 

Min dag ser olika ut beroende på vilka kampanjer jag jobbar med. Kanske skriver jag om lite texter, spelar in en video for sociala medier, hjälper till med att skriva en debattartikel eller pitcha stories till media, eller har möte med ‘petition starters’ for att diskutera deras kampanjstrategi. Just nu jobbar jag bl.a. med två unga systrar som vill ha en ny lag mot trakasserier mot kvinnor på offentliga platser (‘street harassment’), hyresgäster som håller på att vrakas for att en miljardär vill bygga lyxhus, och en kroniskt sjuk ung kvinna som regeringen vill deportera. Change.org har teams i 18 länder, så ofta har vi videomöte med andra globala team for att höra om deras erfarenheter eller diskutera hur vi kan jobba tillsammans.

 

Vid 16.30 halvspringer jag mot stationen för att hinna hämta upp min dotter innan 17.30. Hon går hos en childminder, typ som en ‘dagmamma’ (fast just denna är en man) två dagar i veckan. Resten av dagarna är min partner hemma med henne, det är ovanligt här att pappor är hemma med barn på det sättet. Men han är frilansare så vi har kunnat lösa det så.

Mellan 17.30 och 20 är det full fart med att fixa mat, bad, bok, välling och säng. Sen kollar jag nyheterna kl 10 och lägger mig 10.30 (nej det gör jag typ aldrig jag fastnar alltid framför TVn men om jag skriver så kanske det händer någon dag!).

Sen börjar allt om igen!

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

Mellan ett heltidsjobb och familjeliv finns det inte så mycket tid till annat! Men jag försöker göra yoga och balett när jag har tid, vilket tyvärr inte är så ofta.  På lördagar tar jag Selma till svensk ‘lördagsskola’ vilket har varit toppen för att hålla svenskan uppe med henne (hennes pappa är britt). Helst tar vi det lugnt på helgerna, träffar vänner som bor häromkring, går på puben eller till en park. Jag älskar att fynda second hand och försöker utforska så många loppisar och second hand affärer som möjligt. Men min absoluta favoritgrej att gå ner på ett cafe nära oss och dricka kaffe och dela en brownie med Selma!

 

Jag dansar på scen med min balettklass.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Det värsta med att komma från Sverige är att man vet hur stor skillnaden mellan kostnader för barnomsorg! Så det är något av en pågående diskussion hos oss om vilket land man borde bo i med barn. Jag är öppen för framtiden men samtidigt är London en rolig stad att ha barn i! Jobbmässigt kommer jag förhoppningsvis jobba inom social förändring eller kommunikation, kanske i en ledarroll eller som frilansare.

 

Vad är det bästa med London? 

Svår fråga! Allt som finns att göra. Att det finns alla sorters människor som för det mesta lever med varandra i respekt och harmoni.  Har du en passion så kan du med allra största säkerhet hålla den i liv i London! Jag började dansa balett igen efter ett långt uppehåll och uppträdde till och med inför publik. Karriärsmässigt kan det också vara ett fantastiskt ställe. När jag flyttade hit visste jag inte riktigt vad jag ville göra men sex år senare satt jag i BBC studios med en partiledare klockan fem på morgonen precis i stunden då Brexit blev ett faktum. 

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Gå! Jag hatar tunnelbanan så går helst i centrala London, eller tar tåg om det finns. !
Ladda ner Citymapper för att se olika resealternativ. 

Om du bara har några dagar så skulle jag i alla fall promenera från London Bridge (via Borough Market) längst med Southbank, Waterloo, över bron vid Westminster och sen via Downing St (där premiärministern bor) till Soho.

En annan fin promenad är längst med kanalen, kanske börja i Islington/Angel och gå mot Hackney, antingen Shoreditch och Brick Lane/Columbia Road (på en Söndag) eller Broadway Market (Lördag).

Är du på jakt efter en inte så turistig pub så googla efter din närmaste ‘Sam Smith pub’, det är en bryggerikedja som driver mysiga och relativt billiga pubar!

Skippa London Eye etc och åk upp till högsta våningen shoppingcentret vid St Pauls för att få gratis utsikt på deras takterass. 

Om du vill upptäcka Sydöstra London rekommenderar jag Brockley Market, Horniman Museum, Deptford Market och att äta svingod kinesisk mat på Silk Road i Camberwell eller kolla charity shops i  East Dulwich

 

The post Mitt London: Kampanjstrategen och mamman Joanna Kindeberg appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Journalisten Petter Larsson

$
0
0

 

Namn: Petter Larsson
Yrke: Journalist via Aftonbladet
Tid i London: Först ett år 2007 och sedan permanent sedan 2010
Bor: Seven Sisters
Instagram: @petter_larsson

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 
 Jag flyttade först till London 2007 eftersom en kompis hade gjort detsamma ett år tidigare. Det blev en klassisk efter-gymnasiet-flytt som funkade perfekt eftersom jag ville ut och se världen och hela världen finns intryckt i denna stad. Först handlade det dock mest om de tusentals svenskar som på den tiden var intryckta i lägenheter kring Edgware Road (läs om områden här) så jag och min kompis tog med några flatmates därifrån och hade ett grymt år i Bethnal Green, som på den tiden var ett område som många tyckte att vi var modiga att bo i. Efter det klassiska jobba-i-bar-och-klädesaffär-året reste jag ett par år i Brasilien, Australien och Asien och 2010 flyttade jag tillbaka för att plugga journalistik på City, University of London.
Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
 2010 hamnade jag i ett mysigt radhus i Seven Sisters och folk sade samma sak som när vi först flyttade till Bethnal Green – att jag var modig som bodde i ett så ruffigt område. Jag tänkte att det nog snart skulle tappa sin karaktär och fyllas av andra vita medalklasskids men nu har nio år gått och Seven Sisters har, så när som på en pizza-och-craftbeer-pub och ett indiskt hipsterkafé, hållit sig ganska oförändrat. Precis som min boendesituation. Jag har bara flyttat en gång och då var det till ett annat radhus i området. Jag älskar min lokala pub där en pint kostar £3.50, grupperna av folk från olika delar av världen som alltid hänger på huvudgatan, joggingstråken längs River Lea och närheten till Stoke Newingtons nattliv. Tack vare Stansted Express är det även supersmidigt att ta sig hem till Skåne, Ikea är bara en kort bussresa bort och – kanske bäst av allt kanske – Victoria Line tar en till centrala London på en kvart. Att en av världens mest moderna fotbollsarenor flyttat in i grannskapet är också kul.
Rapporterar om Archies födsel framför Buckingham Palace på morgonen.
Berätta lite om ditt liv som journalist!
 Jag hade flyt som började plugga i London när jag gjorde. Inte nog med att de samma år bestämde sig för att tredubbla avgiften – jag lyckades även tajma in London-OS och att Aftonbladet drog in sin Londonkorrespondentposition. I dag är det jag som rapporterar från London för Aftonbladets räkning och jag varvar det med jobb på olika sportevenemang runtom i världen, som jag halkat in på tack vare att vi journalistikstudenter under London-OS bjöds in för att jobba med TV-produktionen där. Så till vardags rapporterar jag om politik, nöje, nyheter, sport och annat i London för Aftonbladet, men någon gång om året åker jag iväg på ett OS eller så, och skriver om sport. Det ger en  skön mix av ‘hemma’ och borta, och av att jobba på svenska och på engelska.
Hur ser den branschen ut, just i London? 
 Som över hela världen så skulle jag inte direkt säga att branschen frodas. Jag har haft tur som kunnat jobba mot Sverige, även om jag någonstans kanske ändå skulle ha velat ha erfarenhet från en brittisk tidningsredaktion. Jag har många kompisar som lyckats slå sig in i branschen så det skulle absolut inte vara omöjligt. Men precis som i Sverige så skärs det ner och förhållanden blir tuffare och tuffare.
Intervjuar David Luiz på Stamford Bridge inför MFF-mötet.
Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 
Men, jag har verkligen inga typiska dagar. Men jag hatar när man gör Söndagsintervjun i Aftonbladet och ska skriva ut “Min dag” och intervjuobjektet säger att “jag har inga typiska dagar”. Så jag ska försöka,
Jag vaknar vid 8-9, jobbar hemma till 12, tar en löptur i Finsbury Park eller kring kanalen, sedan lunchar jag och jobbar vidare till 18-snåret då jag går ut för att göra något socialt. Utöver detta så brukar något av följande också hända: Jag vaknar 4.30 för att ta mig ner till Parlamentet och prata om brexit i Aftonbladet Morgon live vid 5.45 (damn you, tidsskillnad!), jag tvingas rycka ut på en nyhetshändelse, jag tvingas åka utomlands på en nyhetshändelse eftersom London har bäst flyglinjer, jag gör en uppstyrd intervju med någon skådis/artist som försöker sälja en film/serie eller ett album, jag bevakar en fotbollsmatch på kvällen, jag tar hela dagen ledigt för att jag inte har något brådskande att göra eller jag måste jobba hela dagen och natten för jag ligger back med en massa jobb.
Vad gör du helst när du inte arbetar? 
Jag frilansar i London så jag styr hela tiden över hur jag jobbar, men jag försöker att ge mig så mycket fritid det går – eller att kombinera jobb och fritid. Som fotbollsälskare är det till exempel kanon att kunna gå på matcher, och det blir extra intressant av att jag efteråt kan smita ner i mixade zonen och försöka få några kommentarer från spelarna. Men när jag inte jobbar så träffar jag kompisar på puben, går på konserter, kollar ståuppkomik, musicerar, spelar fotboll eller footvolley, löper, pluggar franska eller utforskar London på något annat sätt.
Footvolley
Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 
Jag stannar i London ett tag till – inte minst för att se hur de löser den brexit-soppa som jag fått jobba en hel del med i år. Och så hoppas jag fortsätta att kunna kombinera Londonlivet med att vara på resande fot då och då. I år gör jag Europeiska spelen i vitryska Minsk, rugby-VM i Japan och Världsmilitärspelen i Wuhan, Kina och nästa år är det förhoppningsvis bland annat OS i Japan som gäller.
Vad är det bästa med London? 
 Att du har hela världen i en stad. Alla nationaliteter, samhällsklasser, sexuella läggningar och olika stilar finns i London och jag är så glad att jag snubblade hit efter gymnasiet i stället för att ha åkt runt Australien eller något. När det var fotbolls-VM i fjol kunde man verkligen njuta av att se Colombias matcher med empanadas och Aguila-öl på ett lokalt latinohak i Seven Sisters, sedan käka fiskbullar och dricka Superbock på en portugisisk restuarang i Vauxhall när Portugal spelade, eller besöka ett tyskt ölhak för deras matcher. Både privat och som journalist älskar jag också att man, vad man än är intresserad av, har världens bästa här. Fotboll, musik, politik (kanske inte så bra då, men viktig), kultur, historia, arkitektur, och så vidare.
Graffiti i Brick Lanes lilla Christiania; Nomadic Street Garden
Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 
Promenera längs Regent’s Canal, picknicka uppe på Primrose Hill, åk upp i Sky Garden, gå en guidad gatukonstrunda i Shoreditch och missa inte Nomadic Community Gardens när ni är på Brick Lane-marknaden, som jag väl inte ens behöver tipsa om?
Hyr cyklar i London– det är inte så farligt som det ser ut, kolla en fotbollsmatch i någon av de lägre ligorna, typ Leyton Orient, gå på improvisationscomedy på Angel Comedy på måndagar, spela dart på Flight Club, besök den sekulära hipstergudstjänsten Sunday Assembly för lite peppig poplåtsallsång och poesi på söndagsmorgnar, ät lunch på The Barbary i Covent Garden, prova den vegetariska burgaren på Honest Burgers, besök ikoniska puben Churchill Arms i Notting Hill, ät middag på Dishoom och ta en cocktail på någon av stadens lite undangömda cocktailbarer; t ex Evans and Peel Detective Agency, Lounge Bohemia eller New Evaristo Club,  där min favorit just nu är Cahoots i Soho. Eller läs någon av mina Londonguider på Aftonbladet Resa!

The post Mitt London: Journalisten Petter Larsson appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Louise Wingren student på Regent’s University

$
0
0

 

Louise på en av båtarna i mysiga Little Venice 

 

Namn: Louise Wingren

Yrke: Pluggar Fashion Marketing på Regent’s University

Tid i London: 2 år

Bor: Maida Vale

Instagram: @louisewingren

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London i September 2017. Dels för att jag längtade tillbaka då jag bott här som barn med min familj och alltid känt att det är mitt andra hem, men också för att jag ville studera mode. Jag letade runt en hel del efter olika utbildningar i Sverige men kände att utbudet var mycket större i London och då följde jag helt enkelt mitt hjärta och chansade på att jag skulle trivas lika bra denna gång. Något som kändes lite läskigt såklart men som jag nu är otroligt glad över!

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Just nu bor jag i Maida Vale, ett relativt tyst och familjevänligt område med mysiga caféer och smågator. Det är nära till Paddington och det tar bara 20 minuter in till centrala London vilket är helt perfekt för mig. Det bästa med att bo här är definitivt att kunna promenera längs kanalen och stanna för en fika eller lunch på en av båtcaféerna i Little Venice.

En av gatorna i området Maida Vale där jag bor. Husen är så fina
här omkring!

 

Berätta lite om ditt liv som studerande!

Jag pluggar mitt andra år Fashion Marketing på Regent’s University och jag trivs jättebra! Min utbildning är väldigt kreativt driven vilket passar mig bra. Jag går inte i skolan varenda dag utan mitt schema varierar beroende på vilka kurser jag läser för tillfället. Därför är det väldigt flexibelt och med ett långt sommarlov har jag och en vän haft tiden att spåna företagsidéer såsom vår nylanserade dejtingsida TVSTE. Appen är fortfarande under utveckling men vi hoppas kunna släppa den inom en snar framtid, och med våra kunskaper inom marknadsföring tror vi att det kan bli en succé!

 

Spännande! Hur ser uni-världen ut, just i London? 

Jag har aldrig läst på universitetsnivå i Sverige men från vad jag hört av vänner skiljer det sig från studentlivet här i London ganska mycket. Till exempel har vi inga tentor i min kurs på grund av det visuella fokuset vi har, därför har vi enbart presentationer och inlämningar. Vi har inte heller samma upplägg med nationer, sittningar och liknande som i Sverige, därmed finns det societies man kan gå med i och skolan anordnar ofta fester på olika klubbar. Något som jag tycker är fantastiskt med London är att du träffar människor från otroligt många olika länder, i min klass är vi minst 10 olika nationaliteter. Både atmosfären och människorna du träffar bidrar väldigt mycket, speciellt när man studerar något kreativt – jag känner mig ständigt inspirerad i London.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Med risk för att låta klyschig så är nästan ingen dag den andra lik. Men en typisk skoldag skulle jag säga att jag vaknar vid 7 tiden för att äta frukost och dricka en kopp kaffe och åker till skolan vid halv 9. Eventuellt håller jag i någon presentation jag har den dagen, äter lunch med mina klasskompisar i Marylebone, lämnar universitetet vid 15 tiden och beger mig mot gymmet. På kvällen handlar jag ingredienser för middag och spenderar någon timme med att jobba på mina projekt. 

Marylebone Highstreet – ett mysigt centrum för butiker, matställen
och promenader!

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

Jag älskar att upptäcka nya platser i London där jag inte varit förut, speciellt nya restauranger eller konstutställningar. Om vädret tillåter spenderar jag mer än gärna dagen i någon av parkerna (min favorit är såklart Regent’s Park, gärna norra delen mot Primrose Hill) med lite takeaway sushi i solskenet. 

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Fokus nu är att prioritera min utbildning, men då jag tar examen nästa vår har jag börjat fundera lite närmre över framtiden. Jag vet faktiskt inte till 100% om jag kommer stanna i London efter examen eller inte, jag är en person som går ganska mycket på magkänsla så känns det rätt att stanna gör jag det och annars kommer jag troligtvis flytta tillbaka till Sverige för att vara närmre familjen. Det beror ju självklart också på vilka typer av jobb jag söker och hur mitt liv ser ut om ett år. Att lämna London känns dock i nuläget ganska långt borta då jag trivs så himla bra här!

 

Vad är det bästa med London? 

Mentaliteten – här finns inga gränser. Man vågar drömma större här och jag känner en helt annan typ av motivation här än vad jag gör i Sverige. Det är också ingen som är rädd för att sticka ut eller vara annorlunda i London vilket är så himla befriande.


På Hippy Fish Poké för supergod bowl med tonfisk i. 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Besök vackra parker – promenaden genom Hyde Park till Serpentine Galleries är så mysig, även rosträdgården i Regent’s Park på sommaren. Nära området där jag bor finns Little Venice, som sagt måste man bara prova att ta en drink på en av båtarna på kanalen. Mysigaste kaféerna och affärerna hittar du på Marylebone High Street, mitt favorit lunchställe är Hippy Fish Poké för deras poké bowls. Ett annat tips om man gillar konst är att ta tunnelbanan till Sloane Square och promenera till Saatchi Gallery. I området finns även en del shopping såsom Zara för den som vill undvika Oxford Street. 

The post Mitt London: Louise Wingren student på Regent’s University appeared first on LondonSwedes.


Mitt London: Smyckesdesignern Elina Faurschou

$
0
0

Elina i sin egen design – PHINE

 

Namn: Elina Faurschou
Yrke: Driver och har grundat smyckesmärket PHINE
Tid i London: Sedan 2013
Bor: Hackney
Instagram: @phine.jewellery

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
Jag flyttade till London 6 år sen. Jag var i ett möte med min före detta chef och fick inte befordran som jag hade kämpat och jobbat hårt för att få. Men på mötet så insåg jag att jag egentligen inte var lycklig som advokat, vilket jag arbetade som då. Så i samband med mötet lämnade jag in min uppsägning och gick hem.

 

Det var min mormor som faktiskt som frågade varför jag egentligen inte gör mer utav min stora hobby: smycken. Så jag chansade, flyttade till London, pluggade till Guldsmed/Jewellery Design på Central Saint Martens och för 2 år sen grundade jag mitt eget smyckesvarumärke – PHINE

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Jag bor i Hackney och älskar att det är så internationellt och att alla är så vänliga gentemot varandra här.

 

 Berätta lite om ditt liv som egenföretagare och smyckedesigner!
Jag älskar att vara egenföretagare och att kunna bestämma hur jag vill att mitt märke växer, och att kunna satsa på de sakerna som jag tycker är oerhört viktiga: miljön och jämnlikhet med män.

 

Och sen älskar jag att kunna designa och göra alla smycken som typ jag vill ha och som inte finns än. Jag tycker det är jätteintressant och designa nya smycken och hålla kvar tanken vid miljön, hållbarhet och att nya smycken passar ihop med äldre kollektioner men att man samtidigt ska kunna bära dom ensamma.

 

Vid en av våra ”workbenches”, making jewellery! 

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Nu med Brexit så har det blivit lite svårt, för guld och silver-priserna har gått upp, men annars så är branschen ganska så bra och intressant, det är mycket som händer just nu. Vi kämpar hela tiden med att få in mera kvinnor som VD’s och att de kvinnorna får samma lön som männen.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 
Varje dag ser olika ut, men måndagar till onsdagar är det produktion som gäller och de andra dagarna mera “business och admin”, och möten. Torsdagar och fredagar är jag ofta på olika möten inom smycke och fashion branschen.

 

Egentligen så har jag inga typiska dagar, varje dag är det nånting nytt som händer, och det är det roliga för mig.

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Helst så är jag ute och reser, men här i London är det nog att promenera, spendera tid med min kille och att kolla up alla nya veganska ställen som poppar upp över hela London – gillar att det trendar!

Precis nu så bygger jag ut min takterrass, så det känns som att det är de som jag jobbar mest med när jag inte håller på med någonting som gäller Phine.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Jag skulle jätte gärna öppna min första butik inom de nästa 2 åren, och växa med Phine så mycket som möjligt, såklart.

 

Vad är det bästa med London?
Att min kille bor här och att man har så många möjligheter.

 

Columbia Road Flower market

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Det är faktiskt en svår fråga, men tycker nog att man inte får missa alla fina teateruppvisningar som turist, och alla fina parker över hela London, min favorit är Victoria Park. Och Columbia Road Flower market är alltid roligt att gå till – det är ju lite känt med London!

 

Och om man har lite mera tid så får man inte missa Soho Farmhouse, det är en sån fin oas, älskar att vara där och att koppla av.

The post Mitt London: Smyckesdesignern Elina Faurschou appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Konsulten och motorcykelägaren Jimi Clarke

$
0
0

 

”The Poser” – From my dwindling Rock’n’Roll life style

 

Namn: Jimi Clarke
Yrke: Konsult i byggbranschen
Tid i London: Sedan 2007, i 12 år
Bor: Greenwich
Instagram: @jimi_clarke

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
I was living in Stockholm and was increasingly restless being in Sweden. So In 1998 I sold most of my stuff, packed one bag and bought a one-way boat ticket to England.

I did manage to get a place at Sheffield University to study Biomedical Science.

After Uni, following an introduction to entrepreneurship by owning a popular restaurant in Sheffield and a couple of years in Manchester writing and performing music. I moved to London to get serious about doing something with my life.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Currently, I live in Greenwich. I bought a house about two years ago that needed a complete renovation. Everything from floors to windows, electric wiring and plumbing. Before that, I lived in Elephant and Castle, Kennington, Crystal Palace and West Norwood. I guess I am a South East Londoner by now and even though I liked all the places I lived. Greenwich makes me feel more settled and I guess that is what I like the most. Greenwich is very green and feels a little suburban but still quite central.

 

Berätta lite om ditt liv som konsult.
When I moved down to London I worked at TurnKey, a very well known music shop where I sold and advised on music technology, synthesizers and music production. However, the pay was very low. But I did move to London to get serious and I had decided that I should focus my career on technology in the construction industry. I did learn a bit about Architecture and completed all single modules on computer graphics at Sheffield Uni. And within a few months, I landed my first Architectural Technician job in a small architect practice by London Bridge. After 12 years holding management and consulting positions for most of London’s major Architects. I decided that I could make a better life for my self and the construction industry by setting up my own company.

The Bike

 

This aspect of having the freedom and support to go after your dreams and aspirations is what I love about the UK and what I really didn’t like about Sweden. That sense of restriction (at least in the 90s) that one could and should not try to grow and prosper. London is the place to be to go after what you want. But at the price of high living cost, high paced environment and being on your own in your own race. Socialising is much more difficult in London compared to Manchester. But business is very good and my children (2 daughters 7 and 10) starting to have a life I never had and a future I could not comprehend, looking back at myself as a child in Karlstad. So, life is busy, positively stressful and very promising!

 

Hur ser den branschen ut, just i London? 

My sector in the construction industry, Technology and Process is very very good. The standards and best practices I have been part of developing in the UK has now become an international standard and the UK government are now investing £37 billion in the growth of UK construction nationally and internationally and I find my self right in the middle of this with the first government meeting to discuss strategy and my own funding in June 2019.

 

‘… and we are infiltrating the Asian culture with some solid Swedish traditions. Princess cake from Bageriet’

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 
I wake up a 05:00 7 days per week doing Marketing and Admin tasks

45 min exercise before getting kids and myself ready for school, school run (or activities on weekends) and client work.

 

10:00 – 18:00 client visits and business meetings and technical development work.

18:00 – 21:00 commuting, spend time with kids and getting them ready for bed

21:00 – 23:00 catching up with tasks that need completing, issuing new contracts or learning new skills

23:00 Sleep

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

I work 7 days per week. But, I don’t feel like its work. I really like what I do and as my head is in the game of long-term goals I can’t really switch off.

 

I have a Harley Davidson that I use for Commuting and sometimes a weekend ride, I just bought a BMW and I like to take the kids places I this car and we go on holiday a few times a year. But, I am always in the headspace of progress both for business and for the future and wellbeing and quality time with and for my daughters

 

”The Biker” – Rare personal time when I get to go out on a ride

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
I am looking at scaling the business so that is the general plan. Making sure the children get a good education and completing a house extension.

 

Vad är det bästa med London?
I don’t even know where to start? If I leave London for a few hours I feel homesick. The London vibe resonates with me and I feel that I can be my self and do what I want to do with very little restrictions. Then that one has access to pretty much anything one want at any time is also a big plus.

 

The Hiker – One of my many many walking sessions I do every week.

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

For me it’s about:

Coffee – Kennington Church on Saturdays, ND Café 15-16 Triton St, Kings Cross, London NW1 3DE

Food – Asian: Green Street, Middle Eastern: Marble Arch: Take away: Lebanese Grill in Elephant and Castle and for Malaysian: Tukdin 41 Craven Rd, Bayswater, London W2 3BX

Music Black Heart Camden also for excellent for Camden Hells and Seales Rum

De-stressing – Walk in one of London’s parks. And there are too many to choose from in London. But one should visit Greenwich, Regents and Hampstead Heath to name a few

The post Mitt London: Konsulten och motorcykelägaren Jimi Clarke appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Skådespelaren Michael Hillberg

$
0
0

Skådespelare Michael Hillberg

Namn: Michael Hillberg
Yrke: Skådespelare
Tid i London: Sedan 2013, snart 6 år
Bor: Canary Wharf
Instagram: @michaelhillberg

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

London har alltid varit en stad i min smak, när jag bestämde mig för att börja plugga skådespeleri så stod det mellan LA och London. Eftersom min syster redan bodde i London så blev det naturligt att flytta hit och jag började då studera på LAMDA London. LAMDA står för London Academy of Music and Dramatic Art. Kan vara ett av det bästa valen jag gjort i mitt liv!

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Som för många andra så har jag bott på lite olika ställen i London, men för 2 år sen köpte jag en lägenhet i Canary Wharf. Området är den perfekta mixen av London, tycker jag. Storstadspuls men samtidigt ganska lugnt på kvällar och helger. Skyskrapor och mysiga parker precis bredvid varandra. Och jag älskar såklart att det är nära vattnet.


On set!
Berätta lite om ditt liv som skådespelare!

Jag älskar verkligen mitt jobb! Jag jobbar mest med film och TV och på grund av min naturliga accent så har jag nichat in mig på amerikanska produktioner. Jag spelade precis in en film för Netflix med Will Farrell och Rachel McAdams vilket var så himla kul! När jag inte har fullt upp med skådespeleriet så jobbar jag även en hel del med voiceovers och har gjort allt ifrån dubbning och animerade filmer till reklamfilmer för bland annat Pepsi, Google och Spotify.

Hur ser den branschen ut,  just i London?

Det finns så himla många fler möjligheter här jämfört med i Stockholm. Här hamnar jag lättare i större internationella produktioner, vilket är det jag vill jobba med. Branschen är också större här så det blir lättare att nätverka med rätt människor för att ta mig närmare mina framtidsmål.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Spännande fråga, mina dagar är ganska olika. Vissa dagar kan jag sitta och plugga in manus hela kvällarna och springa på auditions på dagarna, andra dagar kan det vara inspelning i upp till 14 timmar. Eller så kan en dag vara fylld med möten med produktionsbolag och agenter inför kommande projekt. Den enda egentliga rutinen jag har varje dag är att kolla mailen på morgonen till kaffet och försöka hinna med ett träningspass. Sen blir det även en del flygresor till Stockholm också för inspelningar av svenska projekt.

 

I ett inslag på Aftonbladet morgon 


Vad gör du helst när du inte arbetar?

Tränar, umgås med vänner, reser, festar – haha typ samma saker som alla andra helst gör på fritiden. Däremot så jobbar jag väldigt mycket men det gör inget eftersom jag valt att jobba med något jag verkligen älskar.

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?

Planen är fortfarande att flytta, eller iallafall jobba i, LA men jag vill nog alltid ha en bas här i London. Drömmen är väl att spendera sommarmånaderna i Sverige, höst och vår i London och vintern i LA! Framtiden ser spännande ut, jag får inte avslöja för mycket, men det är en hel del kul på gång de kommande åren.’

 

På premiär


Vad är det bästa med London?

Staden lever dygnet runt. Jag gillar när det händer saker hela tiden, vilket det verkligen gör här. Det finns också ett mindset hos folk här – att allt är möjligt – som jag blir inspirerad av.

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?

Varför är den här frågan alltid så svår haha? Finns så himla mycket.
Restaurangtips! Zuma i Knightsbridge, sushi i världsklass och en härlig atmosfär!
Aktivitetstips! Ta en dag och strosa runt på Borough Market eller i Covent Garden, boka in en musikal i West End och missa inte att boka in en afternoon tea!
Jultips – Harrods & Winter Wonderland (från 21 november)!!

The post Mitt London: Skådespelaren Michael Hillberg appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Komikern Lisa Klevemark

$
0
0

 

Namn: Lisa Klevemark
Yrke: Komiker och skådespelerska
Tid i London: Sedan 2004, i femton år
Bor: På en kanalbåt

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade hit som au-pair 2004, direkt efter studenten. Hade sjukt mycket hemlängtan men hade ju bestämt mig för att vara kvar i ett år. Sedan kom jag in på en ettårig kurs på LAMDA (prestigefull dramaskola) och det kunde jag ju inte tacka nej till, så jag blev kvar ett år till. Där blev jag tillsammans med en kille och då kunde jag ju inte åka härifrån. När det tog slut mellan oss hade jag bott i London i fem år och rotat mig. Känns märkligt att jag har bott här i femton år nu – det var inte alls meningen! 

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Jag bor på en kanalbåt. Vi måste flytta den varannan vecka och förflytta oss över ett ganska stort område. För det mesta befinner vi oss någonstans mellan Angel och Cheshunt, på Regent’s Canal eller floden Lea. Det bästa med att bo så är att det finns ett riktigt community bland båtfolk – man hjälper varandra, hejar, lär känna folk. Förut har jag nästan aldrig haft kontakt med mina grannar, men med båtfolk är det lätt att snacka lite eller ta en öl tillsammans, trots att vi alltid byter grannar varannan vecka. 

 

Regents Canal i vintras

 

Berätta lite om ditt liv som komiker/skådespelare!

Det är väldigt varierande! Det går från noll till hundra på en sekund. Ena dagen rollspelar jag som simulerad patient med bipolär sjukdom när läkare ska examineras, nästa dag är det audition för en roll som viking i ett videospel, och nästa dag är det tyst och lugnt som i graven. Jag älskar att stå på scen och uppträda, men mycket av det runtom – comedy admin som jag kallar det – skulle jag gladeligen hoppa över eller låta någon annan sköta.

 

Hur ser den branschen ut, just i London? 

Hård konkurrens, förstås, men samtidigt är det ju här möjligheterna finns. Som komiker kan man uppträda varenda kväll om man vill – det är lätt att få scentid. Jag kan egentligen inte jämföra det med hur det är i Sverige, för det har jag ingen aning om!

 

Jag lär läkare hur man bemöter patienter

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Jag vaknar halv sju med min sambo och vi äter frukost tillsammans innan han sticker till jobbet. Jag ligger kvar i sängen en stund med mitt kaffe och kollar på youtube-videor. Sedan går jag ut till någon park och tränar och hoppas att någon hund ska springa fram till mig och vilja bli klappad. Det händer ganska ofta – idag kom det faktiskt en bulldog och stal en av mina hantlar! Sedan blir det comedy admin, översättningsjobb och jobbsökning i stort sett hela dagen, innan jag ger mig iväg till kvällens gig eller repetition. Sedan hem och godnatt!

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

Jag har ju gjort mitt största intresse till mitt jobb, så det är svårt att säga. På ett sätt jobbar jag nästan jämt. Men min sambo är före detta cirkusartist och försöker lära mig lite enklare akrobatik vilket är väldigt roligt. Jag lär honom svenska också – bland annat är han väldigt förtjust i att säga ”puss puss” i de mest opassande sammanhang.

 

Efter en föreställning

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Jag har spelat min soloföreställning ”Lisa Klevemark Waits for the Green Man (before crossing the street)” på Camden Fringe festival nu i augusti, och förhoppningsvis blir det på flera andra festivaler. I september gifte jag och min sambo mig och sedan åker vi till Australien över vintern. Om några år har vi förhoppningsvis sparat ihop tillräckligt mycket pengar för att köpa en finare båt (lägenhet är ju inte att tänka på i den här stan) och så skaffar vi en hund. Och jag blir berömd komiker förstås.

 

Vad är det bästa med London? 

Förlåt mig om jag låter som en klyscha, men mångfalden. Jag gillar det jättemycket, Hela världen finns i den här stan. Och snälla människor som gärna vill skämta lite med en. Jag tycker inte det stämmer att London är ogästvänligt eller att människor är kalla.

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Jag måste slå ett slag för den så kallade alternativa komedin, som jag är del av. Det finns hur många vanliga stå-uppkvällar som helst där du kan höra snubbar prata om Tinder och hur jobbig deras chef är. Vill du se något nytt, testa komedikvällar som House of Idiot, Lost Cabaret, Mystery Meat, Tutti Frutti Cabaret och Stupid Sunday. Eller kom och se min föreställning förstås! 

 

The post Mitt London: Komikern Lisa Klevemark appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Casalls UK-agent Mikael Angesjo

$
0
0

Mikael, för Casall

 

Namn: Mikael Angesjo

Yrke: Introducerade sportmärket Casall på UKs marknad
Tid i London: Sedan 2008, i 11 år
Bor: The Docklands
Twitter: @angesjo

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
2008 kom jag till London efter ett år i Manchester. Bodde i USA många år innan dess och London kändes en bättre kompromiss- även om lite av ett ”love-hate relationship” med London ibland så har jag aldrig ångrat att jag kom hit.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
The Docklands. För mig en kontrast till centrala London- lite av en oas, vid kanalen, lugnt och personligt. Mycket moderna bostäder och mindre Victorian; traditonella Chelsea är inte riktigt för mig.

 

HOME – the new riverside village Royal Wharf

Berätta lite om ditt liv som etablerade på Casall!
Jag etablerar nordens största premium sportvarumärke Casall i UK. Fantastiskt roligt att kunna presentera ett sådant etablerat och äkta svenskt varumärke för en ny publik. Ett familjeföretag med fokus på kvalitet, design och hållbarhet- London förstår authenticity och har du det så är det en fantastisk stad att bedriva verksamhet.

 


Pieces from Casall, Caroline Winberg
photo: David Townhill

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Retail har det lite tufft över lag i UK men jag tror inte på ”high-street is dead”, den kommer tillbaka. I vårt fall dock så fortsätter athleisure-trenden vara stark, det enda område inom retail som går upp just nu, och det förutspås att fortsätta. Timingen därför rätt för Casall och London-konsumenten letar efter exklusiva och hållbara sportkläder man inte bara har på gymmet utan på stan också.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag spenderar mycket tid på olika gym och yoga studios, vilket har sina fördelar gentemot ett vanligt kontor om man som jag har ett personligt intresse för träning och wellness. Jag spenderar mycket tid på att träffa människor, både nuvarande samarbetspartners men även nya potentiella. Nätverkande är a och o i London, “..it’s who you know.”

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag tycker om att laga mat och lyssna på musik, gärna jazz. Älskar det kulturella utbudet i London som är unikt, så länge man lägger tiden att hitta det. Sedan är träning som sagt en stor del av mitt liv- fotboll varje helg är religion, gärna följt av ett quiz på lokala puben.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Jag lever i nuet men tanken är att stanna kvar här i London.

 

Vad är det bästa med London?
Blandningen av kulturer och människor från hela världen, on your doorstep. Sen kan också säga, ”what doesn’t come to London is not worth experiencing”. Jag tycker det ligger lite i det och därför jag vill leva här.

 


Sunset at the Royal Docks

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Jag tycker man måste åka runt för att se Londons alla olika områden– Kensington, Canary Wharf, Shoreditch, Camden, Greenwich mm.

Själv gillar jag lunch på Greenwich Market, after work på jazzklubben Ronnie Scotts och på helgen kanske en brunch på The Hoxton följt av ett besök på Tate. Absoluta favoritrestaurangen är ROKA, contemporary Japanese Robatayaki cuisine. PAUL är min go-to för en fika och missa inte Affordable Art Fair.

The post Mitt London: Casalls UK-agent Mikael Angesjo appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Musikproducenten Fredrik Ekander

$
0
0


DJ:ar på den legendariska flytande klubben ModCast som kryssar på Themsen tre gånger om året

Namn: Fredrik Ekander
Yrke: Musikproducent och grundare av Cosmos Music
Tid i London: Till och från sedan 2000, i 20 år mer eller mindre
Bor: Winchester, Hampshire.
Instagram: @cosmosmusic

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?

Jag har hunnit med att flytta från Sverige till England tre gånger under de senaste två årtiondena. Den första gången flyttlasset gick till London var i början av 2000-talet då jag tog mig an jobbet som Vice President of A&R för Sony Music Publishing Europe. Då bodde jag i West End; mitt kontor låg på Great Marlborough Street och min lägenhet låg precis runt hörnet.
I början tyckte jag det verkade helt perfekt att bo mitt i Soho, som ju är fantastiskt på många sätt – särskilt om man är i musikbranschen med alla legendariska nattklubbar, konsertställen, skivbutiker etc samt att alla andra mediabolag som finns där. Dessutom så är ju Soho den del av London där det i princip är party dygnet runt och på den tiden var det även den del av staden där i princip alla artister, musiker, skådisar, konstnärer och creative executives gick ut för att festa och träffas på medlemsklubbar såsom Groucho Club och Soho House.
Men att BÅDE bo och jobba i denna iofs underbart slamriga och inspirerande stökiga smältdegel blev efter ett tag lite väl mycket. Spenderar man flera veckor i sträck – natt som dag – i den där betongdjungeln och samtidigt går till jobbet och kommer hem i samma kvarter utan att ens lämna den lilla trånga och överbefolkade yta som Soho ju de facto är, så finns det en ganska överhängande risk att man börjar bli lite knäpp efter ett tag. Man hör ingen fågelsång, man ser knappt vare sig barn eller hundar på gatorna och det finns ju inte heller några grönområden. Däremot ett nästan öronbedövande stadslarm dygnet runt…så när jag fick chansen att starta upp ett nytt musikbolag i Sverige ett par år senare, så sa jag upp mig från Sony Music och flyttade istället tillbaka till Stockholm igen.
Den andra gången jag flyttade till London var 2005 och då hamnade jag och min fru i trevliga Clapham. Det började dock med en smärre katastrof. Det hus vi hade hyrt i förhand visade sig fortfarande vara en byggarbetsplats då vi anlände från flyget med alla våra resväskor. Vi blev tvungna att bo på puben Windmill On The Common i två veckor (dyrt!), medans vi letade efter nytt boende. Till slut hittade vi en fantastisk lägenhet på The Pavement i Old Town med utsikt över hela Clapham Common. Efter ett par år denna vända blev jag dock erbjuden jobbet som VD för Bonnier Music i Stockholm och det blev dags för oss att flytta tillbaka till Sverige (igen!).
Den tredje – och hittills senaste – gången jag flyttade till England var för snart fem år sedan. Denna gång hade vi en liten son med oss och vi bestämde därför att slå oss ned en bit utanför storstan. Så idag bor vi i en liten by utanför Winchester i Hampshire. Vi har fantastisk natur runt omkring oss samtidigt som tåget in till London Waterloo tar knappt en timme. Nu känns det som vi har hittat en perfekt balans mellan Londons häftiga puls och det lugna tempot här på den vackra engelska landsbygden.

 

Berätta lite om ditt liv som musikproducent!
Jag är en av grundarna till Cosmos Music, det största indiebolaget i den svenska musikbranschen. Som tonårigt mods i Stockholm spelade jag i band, DJ:ade, drev klubbar och ordnade musikfestivaler och i tjugoårsåldern fick jag mitt första jobb på insidan av musikbranschen. Jag har sedan dess jobbat på många olika bolag, i flera olika positioner och med hundratals artister – från svenska debutanter till internationella superstjärnor. Min bakgrund i branschen är inom A&R, vilket står för Artist & Repertoire, vilket omfattar arbetet att utveckla nya artister samt ta beslut om nya skivinspelningar och hitta de bästa låtarna och producenterna till redan etablerade artister. Idag koordinerar jag stora delar av Cosmos Musics internationella verksamhet med allt vad detta innebär.

 


På 100 Club på Oxford Street med Cosmos-artisten Magnus Carlson

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
London är – och har ända sedan 1960-talet varit – en kreativ mittpunkt för den internationella musikbranschen. Ett oändligt antal legendariska artister, musiker, producenter, musikstilar och subkulturer har vuxit fram här och sedan spritts över hela världen. Alla de största, bästa och/eller viktigaste musikbolagen finns i London, så det är en förutsättning att ha närvaro här om man vill bygga nätverk och verka inom den internationella musikindustrin. Sen är det alltid massor av spännande saker på gång – med allt från gigs och nya musiktrender till inspirerande branschtillställningar och affärsinnovation samt intensiv samverkan med närliggande media -och techbolag.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag jobbar hårt på att försöka att inte ha någon “typisk” dag i mitt liv. Jag har kontor hemma i vårt hus i byn, så jag jobbar mycket därifrån när jag inte är ute och reser. Jag är av förklarliga skäl ofta i Stockholm för möten med det fantastiska Cosmos-teamet samt artister och låtskrivare i våra inspelningsstudios där och jag reser även en hel del över kontinenten när det gäller möten med våra internationella partners. Annars är det ju såklart London som är min “stamping ground”. Jag brukar samla ihop mina viktigaste möten och sprida ut dem över två dagar och så åker jag in till stan och river av dem alla, uppblandat med nån konsert, showcase, artistmöte, affärsmiddag eller klubbesök däremellan. När jag är i London så bor jag på min medlemsklubb i Soho, där många från min bransch och närliggande ofta är, så nätverkandet faller sig naturligt.

 


Signar den engelska artisten och låtskrivaren Laville på Groucho Club i Soho

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 
Då umgås jag med min familj eller så hänger jag med alla mina engelska Mod-kompisar och DJ:ar på klubbar och festivaler. Jag spelar skivor på klubbar över hela England, vilket är något som jag ännu inte har tröttnat på.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 
Musikindustrin har sin absoluta guldålder framför sig, så jag kommer definitivt att försöka fortsätta göra exakt det jag gör idag i många år framöver. Indiebolagen är på väg att bli de viktigaste spelarna i musikbranschen och med Cosmos Musics unika position i denna del av branschen, så gäller det nu bara att fortsätta fokusera på våra artister och på att släppa ännu mer ny och fantastisk musik. Vi har precis också lanserat ett nytt bolag som heter GINO Music Supervision och som kommer att jobba med att sätta musik i film och tv-serier och i reklam. Oerhört spännande det också och något som jag hoppas kommer att ta upp en hel del av min tid framöver.

 


På besök i Teddybears-studion

 

Vad är det bästa med London? 
Det bästa med London är såklart att det är en av de absolut mest metropolitiska städerna i världen. Allt finns här…och (nästan) allt är ok och accepterat/välkommet som en del av denna fantastiska smältdegel. MEN – det har dock ändrats till en viss del sedan den galna Brexit-tanken slog klorna i så många vanligtvis vettiga engelsmän. Jag hoppas såklart verkligen att England till slut hittar tillbaka till den europeiska gemenskapen, så att London kan fortsätta vara den absolut coolaste och den kulturellt mest välkomnande staden i världen!

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?


– Om du vill ta dig en “lazy stroll” utmed Themsen med mycket att göra och titta på – ta en promenad utmed South Bank från London Eye österut. Gratis.

– Om du vill se och smaka fantastisk mat – åk (tidigt) till Borough Market på en lördag morgon. Gratis.
– Om du vill få en känsla av sextiotals-London (innan det försvinner helt) – spendera en heldag i Soho. Gratis.
– Om du gillar japansk mat och vill äta grymt gott i väldigt cool miljö med utmärkt service – boka bord på Zuma i Knightsbridge. Ganska dyrt.
– Om du är WW2-buff – spendera en dag på Imperial War Museum i Waterloo eller besök The Churchill War Rooms i Westminster. Fantastiskt.
– Om du gillar samtida konst i en fantastisk byggnad – Tate Modern. Inspirerande.
– Om du vill se London från ett annorlunda perspektiv – åk på en guided river cruise. Vackert och lärorikt.
– Om du har barn och vill ha ge dom en makalöst rolig heldag samtidigt som du själv kan shoppa ihjäl dig – ta hela familjen till Kidzania (a miniature city run by kids) i det enorma shoppingcentret Westfield i Shepherd’s Bush. Superkul!
– Om du gillar Northern Soul – gå på 6T’s Rhythm & Soul’s Allnighter’s på 100 Club på Oxford Street. Från klockan 23-06(!) en gång i månaden. Upplyftande.
– Om du vill ha ett grymt soundtrack under din London-resa – lyssna på Fred Perry’s über-coola indie radio station TotallyWiredRadio.com. Grymt svängigt.
– Om du vill hänga på cool medlemsklubb i Soho och dansa till grym musik med Fredrik Ekander & co – håll utkik efter The Corner@St Barnabas här på LondonSvenskar. Gratis! Och såklart alldleles lysande…;-)

The post Mitt London: Musikproducenten Fredrik Ekander appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Rebecca och Claudia på Tailify

$
0
0

 

Mitt London med Rebecca Connée och Claudia Ceke

 

Nyligen träffade Londonsvenskar två fantastiska tjejer, Claudia och Rebecca som båda jobbar på svenska företaget Tailify, som sysslar med influencer-marketing. Företaget grundades 2013 i Stockholm och har sedan dess öppnat kontor i fyra städer (Stockholm, London, New York och Sofia) med totalt 40 anställda. 

 

Vi träffade tjejerna på Tailifys kontor på WeWork vid Old Street. Det är ett luftigt och ljust kontor och när vi kom dit var kontoret fullt av folk och aktivitet. Man kan definitivt säga att Tailify har mycket på gång och att de växer så det knakar. De har haft enorm framgång och är i en stor expansionsfas så de letar både nya medarbetare och nya lokaler. Flytten ser ut att bli någon gång i februari 2020. 

 

Om företaget

Tailify grundades i 2013 av entreprenörerna Didirk Svensden, Fredrik Segerby och Fredrik Martini Andersson.

2016 flyttade de deras huvudkontor till London.  Sedan flytten till London, har Tailify levererat över 2500 kampanjer för varumärken såsom Uber, LG, IKEA och agenturer som Group M och PHD. Deras influencer-nätverk har vuxit med 7000%. Under 2019 blev de tilldelade Best Influencer Marketing Agency i Europa. L’Oreal, Awin (Axel Springer) och Founders Factory är exempel på investerare i Tailify.

 

Mersmak för London

 

Claudia och Rebecca är båda födda och uppvuxna i Sverige. Claudia kommer från Halmstad och Rebecca från Bjärred utanför Lund. I bagaget har det utbildningar från Stockholms Universitet och Malmö Högskola. Båda hade tidigt en dröm om att bo och jobba utanför Sverige. 

 

Claudia hann jobba några år inom rekrytering samt bo i andra delar av världen innan hon bestämde sig för att flytta till London:

 

“Jag fick inspiration från serien Billions. En av karaktärerna (Wendy Rhoades spelad av Maggie Siff) jobbar som in-house hedge fund-psykolog och jag bestämde mig där och då att det är precis det jag ska göra. Jag sökte runt på olika utbildningar och såg att City University erbjöd Organisational Psychology, som jag sökte. Jag kom och flyttade till London i augusti 2017. ”  

 

City University var en otroligt positiv och rolig upplevelse och efter sin master var det dags att söka jobb i London. Hon sökte och fick ett utmanade och roligt jobb inom rekrytering i modeindustrin.  


Claudia längs Regents Canal

Nya flatmates 

 

Rebecca hade via Skypeintervjuer lyckats få ett jobb på Tailify inom sälj-teamet och var på väg till London efter sin period utomlands. En av Tailifys grundare är från samma område i Sverige och därav blev kontakten naturlig och efter några intervjuer blev jobbet hennes. 

 

I samma veva träffade Claudia Rebecca genom Londonsvenskars bostadsforum på Facebook och de började leta lägenheter tillsammans. Letande komplicerades något av att Rebecca ännu inte var på plats i London då hon befann sig i en alpby i Schweiz där hon bodde med sex fransmän. Hon nappade på Claudias “flatmate-annons” då hon precis landat drömjobbet i London. Rebeccas intresse för London hade växt sig starkare och starkare efter ett utbytesår i USA och hennes säsong i Schweiz. De flyttade ihop inom kort i en mysig lägenhet i St Johns Wood.

 

Rebeccas första tid på Tailify var spännande och så pass givande att hon tipsade Claudia om rollen som People and Culture Partner. Claudia fick jobbet på Tailify och började i september 2019.

 

Att landa sin drömroll på ett svensk företag med en grym företagskultur och med kollegor som blivit kompisar beskriver Claudia som något av det bästa som har hänt henne. En vanlig dag på jobbet för henne består av att hjälpa till med rekrytering, samt att se till att alla på kontoret känner att de växer och utvecklas. 

Rebecca på work drinks

 

Rebeccas roll ser lite annorlunda ut. I sin roll som Sales Executive jobbar hon med att kontakta nya företag (för att hitta nya kunder) och hon spenderar mycket tid med att aktivt nätverka inom branschen. 

 

“Det är väldigt intensiva och lärorika dagar. Denna vecka är det två event, en paneldebatt som jag sitter med i där jag pratar om marknadsföring mellan Gen Z och Millennials och skillnaden mellan dem och dessutom ett seminarium där vi bjuder in våra kunder för att utbilda dem i influencer-marknadsföringsstrategi och hur man väljer rätt influencers för varje uppdrag” 

 

Ni jobbar med varumärken som Happy Socks, Natural Cycles, UBER, Rosetta Stone, Milk&More, Universal Studios och Puig, Hur ser det ut när du hittat en ny kund? 

Första steget när vi får en kund är ta reda på vad de vill få ut av kampanjen.

Efter det lägger vi en strategi, för att bäst uppnå deras mål. Sedan jobbar vi med att hitta de rätta influencerna till kampanjen. Det viktigaste för oss är att försöka förstå vad företaget vill uppnå med kampanjen. Detta är något vi lägger väldigt mycket tid på, att definiera och förstå deras verkliga mål. När vi har klarhet i detta bygger vi upp en strategi utifrån det. Vi hjälper kunden att få till en vinnande kampanj, med tydliga och mätbara mål. Vi jobbar hårt med att hitta rätt influencer, de rätta kanalerna och den perfekta timingen. När influencer-marknadsföring görs korrekt, är det svårt att uppnå bättre resultat!

Rebecca på årlig kräftskiva

 

Under fikan med tjejerna får vi även höra om fredagens stora fest de hade där alla från kontoret var med. De hade gått till Bunga Bunga som skiljer sig från deras vanliga fredags-afterworks som normalt hålls på Luca da Enoteca som ligger precis nedanför kontoret. Det är en härlig stämning varje fredag och majoriteten av kollegor brukar hänga på varje vecka. 

 

Det är svårt att undgå tjejernas passion för att jobba på Tailify och när vi lämnar kontoret har vi redan bestämt oss för att komma tillbaka på ett av deras fredagsevent.

 

“De peppar oss otroligt mycket att utvecklas och lära oss något nytt. Jag tog precis en kurs i att prata inför folk, böcker är gratis och varje fredag har vi en “Learning Hour” då vi kan fokusera på att lära oss något nytt”

 

Tailify är i expanderingsfas och kommer anställa mer än 25 personer under de kommande månaderna. Är du intresserad av vad som låter som ett drömjobb, så kolla nedan för lediga jobb. 

Teamet på afterwork

 

Claudias Londontips

 

Bästa med vårt område: Jag bor i St Johns Wood och det känns som en riktig oas, mitt i centrala London. I’m loving it!

Bästa restaurang i London: Le Relais de Venise l’Entrecôte, utan tvekan! 

Bästa utestället: Bra fråga, jag går ut rätt sällan, men tycker det ar sjukt nice att dansa till spansk musik på Mestizo. Anglesea Arms är också riktigt skoj!

Bästa brunchen: Bästa brunchen tycker jag att du hittar pa Farmacy.  

Era Smultronställen i London; Räknas Primrose Hill som ett smultronställe? 

Annat hett Londontips: Tailify! Troligen det ställe jag gillar allra bäst i London om jag ska vara helt ärlig!

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Jag hade gått på någon nice konsert! Det finns inget bättre än livemusik. 

Detta saknar jag mest i London: Kanske lite väl uppenbart, men jag saknar min familj, såklart. Jag saknar även naturen på västkusten och framförallt den härliga strandhängskänslan. 

 

 

Rebeccas Londontips

 

Bästa med vårt område: Vi bor i ett område som heter St Johns Wood, ett otroligt mysigt område norr om Regents Park, med vackra Primrose Hill som granne – härligaste kvällspromenaden med parken och utsikt över hela stan – helt klart bästa utsikten i London enligt mig. Det är ett väldigt lugnt och residential område där många Ortodoxa judar bor. Det känns som en liten by inne i storstan, men det tar bara 10 minuter med cykel ner till Regents Park och vi har superbra förbindelser med buss och tunnelbana till centrala London. Jag älskar att komma hem till min och Claudias lägenhet! Vår hyresvärd och hans fru har själva bott i lägenheten under många år, så den är enormt hemtrevlig. Runt hörnet har vi världens godaste indiska och libanesiska restaurang som jag och Claudia beställer hämtmat från lite för ofta 😉 

 

Bästa restaurang i London: När jag flyttade till London, bodde jag mina första månader i Marylebone, där kvarterskrogen La Braseria Milanese blev en favorit. Detta är en supermysig italiensk restaurang med en urtrevlig ägare som skämmer bort en och lite då och då bjussar på deras rödvin.

 

Bästa utestället: Detta måste ju bli vårt stammisställe Enoteca da Luca haha, nedanför vårt kontor i Shoreditch som vi är på varje fredag. Det bästa är nog att det reserverar hela övervåningen till Tailify så det känns som vi är hemma hos någon, bästa feelingen att ta drinkar med kollegorna efter en vecka tillsammans! Vill vi dansa går vi till Maggies!

 

Bästa brunchen: Min brunchlista är lång, var ska jag ens börja?! Detta är bästa helgaktiviteten :)!  Precis där vi bor i St Johns Wood finns det ett mysigt växthus med godaste brunchen som heter Clifton Nurseries – precis vid gulliga Little Venice där man kan promenera efter man har ätit.

 

Era Smultronställen London

Jag är fortfarande väldigt ny till London, så varje helg försöker jag upptäcka något nytt. Det bästa med London är att det alltid finns något nytt att se och göra. Jag köpte en cykel för några veckor sedan och älskar att cykla runt på helgerna istället för att ta tuben. Dessutom  lär man känna områden så mycket bättre ovan jord. Förra helgen cyklade jag upp till Hampstead Heath Park, till Pergola and Hills Garden. Otroligt vackert och härligt att komma ifrån stan ibland på helgerna. 

 

Jag har även en lång lista på saker jag skulle vilja upptäcka runt omkring i England, jag har knappt varit utanför London än. I somras hyrde vi en bil och körde ner till klipporna vid Seven Sisters, – det var otroligt vackert. 

Rebecca vid Seven Sisters

 

Annat hett Londontips: Restaurangen Circolo Popolare i Fitzrovia, riktigt trevlig atmosfär 🙂 

 

Om jag fick £100 skulle jag spendera dem på: Hmmmm, kul fråga, haha. Förmodligen så skulle jag lägga pengarna på olika träningspass på olika oberoende gym. Jag tycker det är så roligt att testa olika träningsformer, men det är ofta riktigt dyrt med ett pass – förra veckan var jag på SoulCycle i SoHo. Vi får ju bidrag till gymkort på £30 av jobbet, så jag har ett membership på Pure Gym, men på helgerna är det roligt att lyxa till det!

 

Detta saknar jag mest i London: Jag älskar denna stad, men något som jag kan sakna när man har vuxit upp i en mindre stad, är närheten till allt. Att bara kunna promenera över till kompisarna eller att gå till jobbet. I London så får jag alltid räkna med en timme vart jag än ska. En annan sak som jag saknar är havet! Jag kommer från Bjärred i Skåne där jag älskar att gå ner till vattnet och bada/basta. 

 

Perks att jobba med Tailify:

£10 bidrag till mobilabonnemang
£30 bidrag till gym (wellness allowance)
25 dagar semester
Social & afterwork från kl 16 varje fredag
Lunch & Learn varannan vecka plus “learning hour” varje vecka
Regelbundna Out Of Office-aktiviteter
Jobba hemifrån på onsdagar
Barista – helt gratis
Roligatimmen – team building-aktiviteter varje fredag

 

Intresserad av att jobba på Tailify?

 

Tailify är en startupföretag som passar som handen i handsken för dig som är ‘purpose driven’ och har en perfekt kombination av ödmjukhet och stark framåtanda. Vi är ett riktigt gott gäng från diverse olika länder som har ‘our feet on the ground and heads in the clouds’. Tailify har en marknadsledande position i en växande (läs skyrocketing) marknad, vilket gör oss alla sjukt taggade att dag efter dag fortsätta jobba mot vårt gemensamma mål att ‘realise the full potential of influencer marketing’.

 

På Tailify hjälper vi företag att rocka deras influencer-marknadsföringsstrategi och att förverkliga de verkliga möjligheterna med influencer-marknadsföring. Vi gör detta genom att att vara ‘cold headed and warm hearted’. Vi ser till att hålla huvudet kallt i alla lägen genom att basera våra beslut på noggrann data och statistik, istället för bara med hjälp av den gamla magkänslan. Vi värderar ärlighet och omtanke extremt mycket och lever för att ‘create moments and not impressions’.

 

Kort och gott, Tailify är ett gäng kraftfulla människor som är sjukt inspirerande att jobba med, men också väldigt roliga att hänga med! Vill du bli en i gänget? Hör av dig här!

 

Lediga tjänster just nu är:

BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE

ACCOUNT EXECUTIVE

 

 

 

The post Mitt London: Rebecca och Claudia på Tailify appeared first on LondonSwedes.


Mitt London: Kampanjstrategen och mamman Joanna Kindeberg

$
0
0

Namn: Joanna Kindeberg
Yrke: Kampanjstrateg på Change.org
Tid i London: Sedan 2o10, snart i 10 år!
Bor: Brockley, sydöstra London

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London hösten 2010, snart tio år sedan. Jag bodde i Dublin efter studenten och bestämde där att jag ville plugga utomlands, och London verkade vara den perfekta studentstaden. Jag gjorde en BA i Media & Communications på Goldsmiths, University of London och älskade det! Jag specialiserade mig i journalistik men lärde mig också otroligt mycket om politik och media som jag fortfarande har användning av idag. Goldsmiths ligger i New Cross i Sydöstra London och jag bor fortfarande kvar i den delen av stan.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Jag bor i Brockley i sydöstra London. Det är ett mysigt område i zon 2, omringat av New Cross, Peckham och Forest Hill. Det finns så mycket som är bra med att bo här! Många fina parker, och eftersom det ligger nära Goldsmiths är det ganska ‘arty’ och det bor många konstnärer/musiker/media människor här. Vi har många små ‘independent’ shops, cafeer och lokala festivaler. Och så finns det otroligt många barnfamiljer vilket är ett plus då jag har en liten dotter.

Jag och Selma i Brockley 

 

Berätta lite om ditt yrke i London!

Jag jobbar som Campaigner (kampanjstrateg) på change.org. Change.org är världens största öppna platform där vem som helst kan starta en kampanj om något de vill förändra. Vi har nästan 250 miljoner användare globalt och varje timme så vinner en kampanj som startades på change.org!

 

Mitt jobb är stötta personer som startar kampanjer på vår sajt. Grunden av varje kampanj är en namninsamling, s.k. ‘petitions’. Jag hjälper ‘petition starters’ med råd och ideer, t.ex. att jobba med media, sociala medier, strategi runt kampanjen och helt enkelt hjälper dom att berätta deras historia för världen. Det är ett otroligt roligt jobb. Låter klyschigt, men ingen dag är detsamma. Det  är fantastiskt inspirerande att jobba med ‘vanliga’ människor som upplevt orättvisa och bestämde sig för att göra något åt det. Jobbet är också en bra mix av sådant jag gjort innan, såsom journalistik, kommunikation och social förändring/påverkan. 

 

Hur ser den branschen ut, just i London? 

Just det vi gör finns det inga många aktörer som gör, men jag kan berätta lite mer om hur landskapet inom kampanj/politik ser ut. Storbritannien är ett samhälle med otroligt stora klyftor. Det finns inte alls samma sociala välfärdssystem som i Sverige, vilket har skapat en stor civilsektor som får göra jobbet staten egentligen borde göra. De senaste åren har regeringen infört stora och drastiska nedskärningar i den offentliga sektorn, s.k. ‘austerity’, vilket gör att det finns väldigt lite resurser till vården, skolor, bibliotek etc, och på många ställen i detta landet är människor otroligt utsatta.

Sen är det ju också en politisk mittpunkt och med Brexit så händer det otroligt mycket inom politik! Innan detta jobbet jobbade jag som digital kommunikatör for The Green Party. Jag jobbade bl.a. Under EU-folkomröstningen och under nyvalet 2017. Under den tiden lärde jag mig mycket om politik och framför allt om hur många orättvisor det finns här (och över hela världen!).

Det finns så mycket som gör mig rasande med det här landet; t.ex. har vi otroligt dålig miljöpolitik, ett odemostratiskt valsystem, och ett otroligt tufft klimat för migranter (speciellt efter år av regeringens s.k. ‘hostile environment’ program – googla det och ‘Windrush Scandal’!). Jag sitter i styrelsen för en lokal välgörenhetsorganisation som hjälper flyktingar och migranter och det är inte klokt hur illa detta samhället behandlar de allra svagaste.

 

Men det finns också ett otroligt engagemang och en stor aktivism som det är fantastiskt att få vara del av! Kommer alltid minnas när jag studerade och deltog i de stora studentdemonstrationerna och nu är miljöstrejkerna, inspirerade av Greta, sa fantastiskt att se. Vill man jobba inom Brittiska civilsektorn eller politik så är London ett väldigt bra ställe. Fast det är inte nödvändigtvis en bra sak – det borde finnas fler mediaorganisationer och stora civilaktörer i andra delar i landet som oftast glöms bort i den offentliga debatten. 

 

Jag och kollegor tillsammans med Maya & Gemma som startat en kampanj som handlar om street harassment

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Jag har en dotter, Selma, som precis fyllt 2, så har jag tur vaknar hon runt sju och då går vi upp. Jag brukar åka till jobbet runt halv åtta för att kunna gå tidigare på eftermiddagen. Jag har en bra pendling, tar overgrounden till Shoreditch High St. På tåget brukar jag läsa/lyssna på nyheterna och kolla Twitter för att hålla mig uppdaterad. Ser jag några intressanta saker så skriver jag ner dom för det kan vara användbart i jobbet. Vårt kontor ligger på Old St, precis vid Hoxton – superbra område att jobba i med många cafeer och små parker. 

 

Min dag ser olika ut beroende på vilka kampanjer jag jobbar med. Kanske skriver jag om lite texter, spelar in en video for sociala medier, hjälper till med att skriva en debattartikel eller pitcha stories till media, eller har möte med ‘petition starters’ for att diskutera deras kampanjstrategi. Just nu jobbar jag bl.a. med två unga systrar som vill ha en ny lag mot trakasserier mot kvinnor på offentliga platser (‘street harassment’), hyresgäster som håller på att vrakas for att en miljardär vill bygga lyxhus, och en kroniskt sjuk ung kvinna som regeringen vill deportera. Change.org har teams i 18 länder, så ofta har vi videomöte med andra globala team for att höra om deras erfarenheter eller diskutera hur vi kan jobba tillsammans.

 

Vid 16.30 halvspringer jag mot stationen för att hinna hämta upp min dotter innan 17.30. Hon går hos en childminder, typ som en ‘dagmamma’ (fast just denna är en man) två dagar i veckan. Resten av dagarna är min partner hemma med henne, det är ovanligt här att pappor är hemma med barn på det sättet. Men han är frilansare så vi har kunnat lösa det så.

Mellan 17.30 och 20 är det full fart med att fixa mat, bad, bok, välling och säng. Sen kollar jag nyheterna kl 10 och lägger mig 10.30 (nej det gör jag typ aldrig jag fastnar alltid framför TVn men om jag skriver så kanske det händer någon dag!).

Sen börjar allt om igen!

 

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

Mellan ett heltidsjobb och familjeliv finns det inte så mycket tid till annat! Men jag försöker göra yoga och balett när jag har tid, vilket tyvärr inte är så ofta.  På lördagar tar jag Selma till svensk ‘lördagsskola’ vilket har varit toppen för att hålla svenskan uppe med henne (hennes pappa är britt). Helst tar vi det lugnt på helgerna, träffar vänner som bor häromkring, går på puben eller till en park. Jag älskar att fynda second hand och försöker utforska så många loppisar och second hand affärer som möjligt. Men min absoluta favoritgrej att gå ner på ett cafe nära oss och dricka kaffe och dela en brownie med Selma!

 

Jag dansar på scen med min balettklass.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Det värsta med att komma från Sverige är att man vet hur stor skillnaden mellan kostnader för barnomsorg! Så det är något av en pågående diskussion hos oss om vilket land man borde bo i med barn. Jag är öppen för framtiden men samtidigt är London en rolig stad att ha barn i! Jobbmässigt kommer jag förhoppningsvis jobba inom social förändring eller kommunikation, kanske i en ledarroll eller som frilansare.

 

Vad är det bästa med London? 

Svår fråga! Allt som finns att göra. Att det finns alla sorters människor som för det mesta lever med varandra i respekt och harmoni.  Har du en passion så kan du med allra största säkerhet hålla den i liv i London! Jag började dansa balett igen efter ett långt uppehåll och uppträdde till och med inför publik. Karriärsmässigt kan det också vara ett fantastiskt ställe. När jag flyttade hit visste jag inte riktigt vad jag ville göra men sex år senare satt jag i BBC studios med en partiledare klockan fem på morgonen precis i stunden då Brexit blev ett faktum. 

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Gå! Jag hatar tunnelbanan så går helst i centrala London, eller tar tåg om det finns. !
Ladda ner Citymapper för att se olika resealternativ. 

Om du bara har några dagar så skulle jag i alla fall promenera från London Bridge (via Borough Market) längst med Southbank, Waterloo, över bron vid Westminster och sen via Downing St (där premiärministern bor) till Soho.

En annan fin promenad är längst med kanalen, kanske börja i Islington/Angel och gå mot Hackney, antingen Shoreditch och Brick Lane/Columbia Road (på en Söndag) eller Broadway Market (Lördag).

Är du på jakt efter en inte så turistig pub så googla efter din närmaste ‘Sam Smith pub’, det är en bryggerikedja som driver mysiga och relativt billiga pubar!

Skippa London Eye etc och åk upp till högsta våningen shoppingcentret vid St Pauls för att få gratis utsikt på deras takterass. 

Om du vill upptäcka Sydöstra London rekommenderar jag Brockley Market, Horniman Museum, Deptford Market och att äta svingod kinesisk mat på Silk Road i Camberwell eller kolla charity shops i  East Dulwich

 

The post Mitt London: Kampanjstrategen och mamman Joanna Kindeberg appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Simon Thelin som jobbar inom IT

$
0
0

 

Namn: Simon Thelin
Yrke: Data engineer
Tid i London: Sedan augusti 2018
Bor: Rotherhithe
Instagram: @simon_thelin

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London i Augusti 2018, det var av en ren slump. Runt April 2018 bodde jag i Göteborg och var jag vid tillfället anställd utav Ericsson i Göteborg, då plötsligt blev jag kontaktad av ett start up i London som ville anställa mig som data engineer.


Jag gjorde ett antal tester, blev flugen över på intervju och kort därefter erbjuden jobbet. Jag som vid det här laget var ganska förvånad, funderade en stund och bestämde mig för att ta chansen, då jag tidigare haft utlandsstudier i Seoul, Sydkorea kände jag att utmaningen kunde passa mig, och jag att jag var måttligt uttråkad med mitt liv i Sverige. Så cirka 3 månader senare lämnade den stora företagsmiljön, landade jag i London och påbörjade mitt nya liv och karriär 29 år gammal.

 

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Jag bor i Rotherhithe, kors över Canary Wharf. Jag trivs med att bo här då det är nära till pulserande East London men kan enkelt ta mig i vilken riktning jag vill. Området har ett fantastiskt lugn. Standarden på lägenheterna är bra och jag bor i en gammal fabrik som blivit ombyggt till bostäder. Området är rent och fräscht och jag har en fantastiskt fin utsikt utöver Thames river mot Canary Wharf och dess skyskrapor och Double Tree Hill runt hörnet erbjuder båt till Canary Wharf. Ett stenkast bort ligger Rotherhithe station som tar dig till Shoreditch på nolltid eller Canada Water som tar dig till West såsom Green Park.

 

Thames River mot Canary Wharf

 

Berätta lite om ditt liv inom IT!

Jag kommer ursprungligen från Skåne, rättare sagt Helsingborg, född 1990. Där växte jag upp bland danska tuborg och stora öppna rapsfält. Jag har arbetat inom IT under större delen av mitt vuxna liv i olika former. Jag tog upp mina studier och har en examen i Bachelor of Science in Engineering, Computer Science and Engineering. Under min utbildning hade jag utbyte i Seoul, Sydkorea och insåg att världen är större än Sverige, det finns mer där ute.



Det hela slutade med en flytt till Göteborg, ett arbete på Ericsson på deras Connected Vehicle Cloud avdelning som Software Developer. I mitt examensarbete hade jag specialiserat mig på artificiell intelligens och intresset för att förstå hur man ska utvinna så mycket potential som möjligt från data är och var stort. Start-up bolaget i London headhunta mig, jag kom över och arbetade hos dom till ganska nyligen, jag har just nu bytt bolag till https://yoyowallet.com/. Jag har även där titeln Data Engineer.


Yoyowallet erbjuder med royalty schemes samlat för olika cafékedjor och butiker såsom Nero Caffé, Planet Organic. Det är en komplett plattform för betalning samt samlande av royalty.


Data Engineer innebär att man arbetar med att extrahera, transformera och analysera data i stor(massiv) skala. Det innefattar att bygga pipelines där data strömmar och blir behandlat för att produkter ska fungera som tänkt och för att göda modeller för olika form av klassificering och clustering. Kortfattat hantera den data som ska användas för att kunna användas utföra analytiska tester och för att populera grafer och liknande.

 

Jag arbetar i ett litet team där vi är fokuserade på att analysera och modellera den data vi har från våra produkter. Vi modellerar modeller inom machine learning och  neurala nätverk för att förstå användarnas beteende för att optimera upplevelsen av de produkter vi utvecklar.

 

 

Hur ser den branschen ut, just i London?

Tech-scenen i London är enorm, alla de stora bolagen finns här och det finns många start ups. Här finns ofantligt mycket arbete för den som har rätt kunskaper och rätt vilja. Konkurrensen är hård för bolagen att hitta dom bästa talangerna.

 

Det investeras flitigt i tech branschen i London och det rör sig om väldigt stora pengar. London är en av de städer många bolag vill sätta upp kontor i, mer specifikt inom min genre inom data är behovet ännu större. Det finns ett stor efterfrågan på data engineers och data scientist, mer än vad det finns utbildade.


Folk byter jobb väldigt ofta i London som utvecklare, oftast för att hålla sig uppdaterad med den senaste teknologin, mycket oftare än vad man gör hemma i Sverige, arbetsmarknaden är mer aggressiv och för den som vill ta för sig är det ett smörgårdsbord av möjligheter.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?

En typisk dag för mig är att jag går upp runt 8 på morgonen, jag cyklar till Goodge Street, West london där mitt kontor ligger, där jag anländer cirka 08:30-08:40. Jag slänger i mig en 2 koppar kaffe och mitt arbete drar igång, det brukar börja med en så kallad stand-up där vi går igenom vad vi gjort dagen före, vad vi ska jobba med under dagen och dom hinder vi möjligtvis behöver diskutera ihop. Jag designar och modellerar upp våra datamodeller och hinner även skriva ett par rader kod och slänga iväg för review till mina kollegor.

 

Därefter rör jag mig hemåt igen runt 18:00 där jag gärna tar en sväng förbi gymmet och avslutar dagen med att laga middag, gärna något koreanskt eller italienskt. Vissa dagar när jag känner mig lite trött så väljer jag arbeta hemifrån, vilket är en av de stora fördelar jag har med mitt arbete, dagen ser likadan ut men jag sitter då i mitt egna kontor hemma i lägenheten och kommunicerar remote med mina kollegor.

 

Mitt hem, Rotherhithe

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

När jag inte arbetar så arbetar jag gärna på mina egna forskningsprojekt och idéer. Jag har en stor passion för det jag gör och jag vill gärna lösa problem relaterat till data, så det sysslar jag gärna med på fritiden med. Att utforska diverse pubar, restauranger är också ett stort intresse. Något jag verkligen gillar med London är att ta min cykel och bara en spontan runda till områden jag ännu inte utforskat.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Framtiden är spännande och ingen kan med säkerhet säga vad som kommer hända. Jag skulle gärna vilja ha ett eget bolag så småningom, alternativt tagit fram någon open source lösning som personer, företag använder sig utav i sin datautvinning, det hade varit stort.

 

Vad är det bästa med London? 

Det bästa med London är att det är en stor kulturell mångfald i den meningen att här är folk från hela världen. Det känns ibland som ett land in ett annat land, vilket är en väldigt mäktig och spännande känsla. Man kan mer eller mindre göra exakt vad man vill utan att ha några sociala normer att följa, sky is the limit, på riktigt.

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Mina bästa Londontips är Shoreditch i sin helhet, spännande miljö och intressanta barer och gator. Jag tycker även man ska ta och följa Thames mot University of Greenwich. Fantastiskt vackert! Ett het resturang tips är Chai Ki i Canary Wharf, indian tapas (låter tokigt) men något av det bästa ställena jag varit på i London.

 

The post Mitt London: Simon Thelin som jobbar inom IT appeared first on LondonSwedes.

Mitt London: Affärsutveckling på Deliveroo Elsa Hammarskiöld

$
0
0

 

Namn: Elsa Hammarskiöld
Yrke: Arbetar inom affärsutveckling på Deliveroo
Tid i London: 7 månader, sedan januari i år!
Bor: West Kensington
Instagram: @elhammarskiold

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
Jag flyttade till London den 8:e Januari, 2019! Jag hade precis avslutade mina studier i Paris (trivdes inte så bra där!) och ville hitta jobb i en ny, spännande stad. Innan jag flyttade hade jag spenderat ganska mycket tid i London eftersom jag har många kompisar som växt upp här!

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Just nu så bor jag i West Kensington. Det bästa med att bo där är att jag ändå har väldigt nära till jobbet (25 minuter med tuben), nära till Central London (30 minuter) och ganska “fina” områden i närheten, så som Notting Hill, High Street Kensington, Chelsea, och så vidare… West Kensington har också många härliga barer och restauranger i närheten.

 

På upptäcksfärd i Kensington

 

Berätta lite om ditt liv och ditt jobb på Deliveroo! Affärsutvecklare inom sälj.
Jag jobbar måndag till fredag från 9-18. Mina dagar består mest av många möten och telefonsamtal. Varje dag är annorlunda men ändå strukturerad i grunden, Det är det som är roligt, att jag vet vad jag kan vänta mig men ändå inte, eftersom man möter så mycket olika människor! Min mål för varje dag är att sälja, sälja, sälja samt arbeta med account management. Jag är otroligt tacksam att jag jobbar med något jag verkligen brinner för och därför kan ha roligt på jobbet!

 

För er som inte vet vad det innebär att vara affärsutvecklare, kan ni läsa mer på länken.

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
När man jobbar inom affärsutveckling har man många möjligheter. Eftersom man är inte “fast” i något specifikt område eller på något specifikt företag. Man har alla chanser att utvecklas och jobba sig uppåt, och på många olika sätt!

 

I mitt fina område

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut?
Jag vaknar upp mellan 7-8 varje dag och tar ett kopp te medans jag går igenom mina mail. Jag brukar jobba 9:30-6:00 men tycker om att komma lite tidigare till jobbet- strax innan 9:00. Min dag består av många samtal och möten, som sagt. Under lunchtid älskar jag och ta lite frisk luft med mina kollegor på takterrassen vid vårt kontor, jag tycker det är superviktigt att få lite sol och frisk luft när man jobbar inomhus hela dagen. Efter jobbet åker jag hem eller så brukar jag möte upp kompisar på AW. Min favoritställe är Punch and Judy på Covent Garden eller The Ned vid Bank.

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Jag älskar och ta lite “Me Days” där jag bara ligger hemma och sover samt kolla på film. Jag jobbar bara vardagar så på helgerna reser jag ofta hem eller till något nytt ställe. Förra helgen åkte jag och några tjejkompisar till Köpenhamn! Om jag är hemma i London så brukar jag träffa mina kompisar. Jag älskar också att hitta nya matställen runt London – den möjligheten är oändlig!

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Till hösten så kommer jag börja plugga igen på Kings College vilket känns jättespännande. Jag får därmed chansen att utvecklas ytterligare!

 

Vad är det bästa med London?
City life och alla människor. Jag har träffat så himla många underbara människor, på kort tid,  i London vilket jag är så tacksam för. London är definitivt ett stad man blir aldrig trött på. Det finns så mycket att göra och upptäcka!

 

@The prince!

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Bar: The Prince vid West Brompton
Klubbar: Roxy vid Soho eller Tonteria vid Sloane Square
Shopping: Finns ju överallt utan att överdriva, men rekommenderar att kolla igenom Second Hand butiker. Man hittar bra prylar där!
Mat: Jag skulle definitivt åka till Camden Market. Där hittar man riktigt bra mat. Om man vill ha något finare så skulle jag starkt rekomendera Quaglinos vid Green Park. De har live jazz shows under middagen.

 

Follow us on @londonswedes hashtag #londonswedes and let us know your favourite restaurant or share your London adventure!

The post Mitt London: Affärsutveckling på Deliveroo Elsa Hammarskiöld appeared first on LondonSwedes.

Rebecca, 34: “Situationen tvingade oss att bestämma huruvida vi skulle satsa på varandra eller inte”

$
0
0

 

Rebecca träffade Nicholas från Melbourne, Australien under Luciafirandet 2019 och de blev snabbt ett par. Då australiensare behöver bli sponsrade för att få stanna i Storbritannien mer än två år (en sanning för många svenskar från och med 2021) så blev det ett ofrivilligt val att behöva åka tillbaka till Melbourne när UK gick in i “lock-down”. Hur klarar man ett ofrivilligt förhållande på distans? Vi pratade med Rebecca León, Londonsvensk sedan 1 år tillbaka. 

 

 

Namn: Rebecca Natalie León

Ålder: 34 år

Tid i London? 1 år

Vart i London bor du? London Fields, Hackney

 

Berätta lite om dig själv och vad du gör/jobbar med?

Jag heter Rebecca, kommer ursprungligen från Stockholm och jobbar som Head of Music på en agency i Shoreditch. Vi skapar eller hittar rätt musik till reklamfilm, TV och film och jobbar med brands när de vill göra collabs med artister eller DJs till olika kampanjer eller events. När jag inte jobbar så DJar jag eller går på gigs.

När bestämde ert företag att alla skulle jobba hemifrån och hur lätt var det att ta beslutet (hur lätt är det för folk att jobba hemifrån)?

Vill bara börja med att säga att jag är oerhört tacksam som har ett jobb som möjliggör att jag fortfarande kan jobba trots ‘lockdown’. Jag vet att mångas situation inte är lika bekväm.

Min agency började jobba hemifrån för ungefär två-tre veckor sedan. Jag tror mina directors kände press från de anställda men de har förstatt allvaret nu och det var verkligen ett bra beslut. Som tur är spenderar jag säkert 75% av min tid normalt sett framför datorn ändå så anpassningen har inte varit särskilt markant men då vi även jobbar med musiker så kan jag ju inte längre vara med i inspelningsstudios eller gå på konserter med klienter.

 

Du träffade din pojkvän under LondonSwedes Luciafirande 2019 och ni blev ganska snabbt ett par, berätta mer om det, vi kan behöva lite glada nyheter just nu!

 

Ja! Min pojkvän Nicholas var på Londonsvenskars Luciafirande i Stoke Newington Town Hall tillsammans med två svenska kompisar och vi började prata utanför. Jag hade spanat in honom innan och lite till och från under kvällen. Han såg mig och min flatmate Fanny som försöka bära hem en av julgranarna som blev över (efter Luciafirande)och bara skrattade och skakade på huvudet.

Jag tvingade Fanny att gå fram till Nick och hans gäng och bjuda med dom pa en öl inne på puben mittemot Stoke Newington Hall. När hon väl hade övertalat dom (Robert har berättat i efterhand att Nick tvingade honom att avboka Ubern som de hade beställt och som var påväg) så sa jag tydligen att jag ångrade mig men Fanny sa att jag nu gott fick vara trevlig och komma med nu när hon tvingat in alla.

 

Jag och Nick bytte nummer och började SMSa litegrann och efter många övertalningsförsök från hans sida så gick jag med på att träffa honom på min lokala pub efter en AW med jobbet.

 

Då London har ett ganska brett utbud av singlar var jag mitt uppe i att dejta så många som möjligt (och hade tid med) så jag kände att det inte var rättvist att ha så många lösa trådar så jag var ärlig och sa att jag behövde tänka till lite. Vi sågs några veckor efteråt hemma hos honom och han hade lagat mat och allt kändes sa himla naturligt även om jag blir ganska nervös av riktiga ‘dejting-situationer’. Nick sa att han inte kände något intresse for att träffa någon annan men ville inte heller försöka få något att hända om jag inte ville detsamma.

 

Romantiska ultimatum brukar vanligtvis få mig att göra precis tvärtom men det kändes helt rätt att avsluta allt annat och satsa på riktigt för en gångs skull. Jag tror att vid en viss ålder så kan det gå ganska snabbt från att man träffas till att man börjar planera framtiden tillsammans. Dels for att man har en hel del erfarenhet i bagaget och vet vad man gillar/inte gillar men också för att man kanske inte har lika mycket tid på sig att slösa tid pa något dar man inte känner att det finns en jättebra bas för en längre relation.

Berätta vad som skedde i och med Corona? Hur snabbt förstod ni att han behövde ta ett beslut att flytta hem?

Nicholas är designer från Australien så han behöver ett sponsorship for att kunna arbeta i UK. Han var på arbetsintervju som verkade väldigt lovande första veckan när Corona uppmärksammades men det blev ganska tydligt att företag kände sig osäkra för att vilja nyanställa nu.

Eftersom situationen fortsatte att eskalera blev vi tvungna att lära känna varandra ganska snabbt, det blev ingen klassisk dejtperiod i några månader innan man börjar spendera all tid inomhus tillsammans, karantänen gjorde att vi liksom satt ihop dag och natt och då lär man känna varann ganska väl (på gott och ont) och det var fint att det liksom funkade så naturligt även om situationen var ganska onaturlig.

Nick bokade en biljett (efter uppmaning av Australiensiska konsulatet) for att kunna åka på lördag (28 mars) men när gränserna stängdes en efter en i de länder och städer där transit sker oftast till Australien så blev det ganska akut så han köpte en (väldigt dyr) biljett i måndags natt och vi åkte till Heathrow tidigt tisdag morgon. Man tänkte liksom inte att man skulle behöva ha “the talk” pa en tårfylld resa till flygplatsen utan att veta när man ska kunna ses igen. Det var väldigt sorgligt men också väldigt fint.

 

Nu sitter Nick i karantän i Melbourne tills mitten på april (14 dagar från anländningsdatum är obligatoriskt) innan han får gå ut. Restriktionerna kan ju givetivs komma att skärpas tills dess att Nicholas karantäntid är över.

Har du tidigare erfarenhet av långdistans och vad är er “strategi” för att klara det?

Haha, jag har lite erfarenhet av långdistans men de har faktiskt inte varit lika seriösa. Dejtade någon kille som bodde i LA ett tag men vi sågs ganska ofta runt om i världen då vi jobbade i samma bransch. Sen dejtade jag en annan kille i London nar jag bodde i Amsterdam men det var lite enklare eftersom det inte tog så lång tid att åka över.

Strategi-mässigt sa tror jag att det kommer funka ganska bra faktiskt! Det är 11 timmar skillnad så när jag vaknar är det kväll for Nick och tvärtom, sa vi säger alltid godnatt och god morgon. Självklart kommer det inte vara enkelt hela tiden. Man kanske har ett större behov än vanligt att få bekräftelse och kommunikation men det hjälper ju faktiskt att vi båda är ganska låsta till våra respektive hem.

 

Hur många bor du med och vad är er plan för de kommande veckorna? 

Vi är tre personer som bor i en three bedroom apartment och två av oss jobbar hemifrån med laptops. Vi turas om att sitta vid skrivbordet i köket men vi har också olika rutiner så man är inte i vägen för de andra.

 

Hur ser dina rutiner ut och vad blir det för mat? 

Innan London gick in i lockdown brukade jag promenera till och från kontoret (30 min each way) och köra två hot yogaklasser i veckan. Kanske inte tillräckligt för att kompensera för hur mkt tid jag spenderade på puben, men nu mer än någonsin känner jag att jag måste aktivera mig for att upprätthålla energi under hela dagen.
Jag försöker gå upp och duscha first thing på morgonen, fixar iordning mig då vi kör video calls med teamet nästan varje morgon. Sedan kör jag ett HIIT pass i lägenheten precis innan lunch då jag mest sitter framfor datorn och efter kontorstid går jag ut på min 1 gång/dag tillåtna tid utomhus och promenerar eller joggar längs med Regents Canal. Helst med hörlurar och lyssnar pa någon ljudbok eller ett nytt album for att distrahera tankarna.

Jag är vanligtvis ganska dålig på att laga mat men lyckligtvis så har denna London lockdown tvingat mig att planera inköp från matvarubutiker, meal preps, tid for träning etc.
Längtar dock tills när jag får äta jerk chicken igen på Troys Bar i Hoxton, yum!

Vilka event som du såg fram emot i vår är du mest ledsen att missa? 

Helt ärligt såg jag mest fram emot att sitta ute och ta en öl på den lokala puben nedanför. Jag och en kompis från Amsterdam hade också biljetter till en liten boutique festival i Albanien med bara 3000 pers och det ser inte ut som att det kommer att hända tyvärr. Men då sparar jag semester till Australien istället! 🙂

 

Vilket blir det första ställe du kommer gå till när allt öppnar? 

Min lokala Pub On The Park vid London Fields.

 

The post Rebecca, 34: “Situationen tvingade oss att bestämma huruvida vi skulle satsa på varandra eller inte” appeared first on LondonSwedes.

Intervju med journalisten: om källkritik, Corona och att vara journalist i kris

$
0
0

Trots att många förlorar jobb, blir permitterade och är sysslolösa just nu finns det en yrkesgrupp som arbetar, kanske hårdare än någonsin: Journalisterna. Världens mediehus brinner och besökssiffrorna på nyhetssajterna stiger i höjden – alla vill läsa, veta och diskutera. Alla vill ha svar på sina frågor.

LondonSwedes har tagit tempen på Aftonbladets utrikeskorrespondent, Petter Larsson, som för tillfället befinner sig i London på uppdrag.

 

Text Julia Hoffman

Hur är det att vara journalist i rådande läge – under Coronakrisen?

– Det är alltid spännande att vara journalist, även när det känns som att världen håller på att braka samman. Det är givetvis fruktansvärt att se dödstalen fortsätta att skjuta i höjden över hela världen, samtidigt som man ser ekonomin skjuta i botten, men precis som vid till exempel de terrorattentat jag bevakat så finns det något lugnande i att vara på plats och att rapportera om det.

Coronakrisen kommer att vara någonting vi alla kommer att få berätta för framtida generationer om och som journalist får jag ju möjlighet att följa utvecklingen på nära håll – bildligt talat i alla fall. Det tråkiga är ju att jag måste hålla mig hemma så det spännande i journalistiken – att vara ute och träffa folk – får ju ta en paus.

 

Jag har fått stryka en av årets höjdpunkter – jobb under OS och Paralympics i Tokyo – en intervju med Sam Smith och en spännande volontärresa för att undervisa journaliststudenter vid ett universitet i Rwanda från mitt schema, men det går säkert att ta igen. Coronarapporteringen har hållit mig ganska sysselsatt när många andra här i Storbritannien verkar ha svårt att få dagarna att gå.

 

Vad är det fokus på när du rapporterar du om Corona? 

– Det har varit väldigt varierat. Först var jag ju nere i Milano en sväng i slutet på februari för att rapportera om det första stora utbrottet där, som tvingade städer, skolor och restauranger i norra Italien att stänga. Då var det fortfarande mycket folk ute på dagarna och väldigt mycket “det är bara en snuva”-attityd – vilket man kanske får sota för nu och vilket jag sedan sett i Storbritannien sedan jag kommit tillbaka.

 

Här har jag gjort uppdateringar om läget i Storbritannien i tv och text i Aftonbladet, men även gjort en hel del större bakgrundsreportage där jag intervjuat svenska experter som Anders Tegnell och Agnes Wold om läget. Att ha haft möjlighet att prata med professorer och läkare om detta nya virus har också känts ganska tryggt för mig privat och jag har råkat bli mina Londonvänners kontaktperson när de undrat någonting om symtom eller hur man borde agera kring viruset.

 

Vad är det svåraste att förhålla sig till i nyhetsrapporteringen om Corona? 

– Kanske att hitta rätt ton, så att man inte skrämmer upp folk i onödan men samtidigt ger situationen det allvar den förtjänar. Redan när jag var nere i Milano i slutet på februari var det ju svenskar där som hörde av sig för att försäkra sig om att jag inte beskrev det som någon fara att vistas i Milano. De ville väl inte att folk hemma skulle oroa sig. Jag svarade att jag ju var där själv och det hade jag ju inte varit om jag trott att det varit någon livsfara, även den senaste månaden har lärt mig mer om hur detta inte handlar om mig utan om de jag skulle kunna råka smitta.

 

Den senaste månaden har världen även lärt sig att Italien kanske borde ha stängt ner tidigare eller tagit Coronahotet med ett större allvar från början. Men skulle man bara rapportera om död och mörker så skulle folk inte vilja läsa tillslut. Jag var glad att jag till exempel snubblade över den sköna svenska Londonbon Julia, 26, som var bakis på flyget hem från Singapore och fick hela flygpersonalen att dra på fullt Coronasäkerhetsblås för en månad sedan. En kul anekdot med svenskkoppling som även visade på vilket sätt världen just då var på tårna kring virusutbrottet.

 

– Jag är i vilket fall väldigt stolt över mina kollegor på Aftonbladet som med sin konstanta live-chatt sträcker ut en hand till folk ute i stugorna med frågorna, samtidigt som nyhetsbevakningen blandar vetenskap, nyhetsartiklar, klipp på folk som sjunger på balkonger och så vidare – och fina berättelser om till exempel hjältar som ställer upp för andra i dessa svåra tider. Jag tycker att balansen hittats bra där. 

Hur kan man som läsare förhålla sig källkritiskt när man läser om Pandemin? 

– Det kan som vanligt vara bra att läsa olika nyhetssajter och kolla varifrån allt kommer. Jag skulle precis gå och lägga mig vid 01.30 härom natten när en kompis skrev till mig att drottningen smittats av Corona. Hon skickade till och med en länk till en nyhetsartikel, men den kom från ryska statliga nyhetsbyrån Sputniks turkiska sajt och sidan var borttagen, så jag kunde tryggt gå och lägga mig. När det kommer till siffror så stiger de ju överallt hela tiden. På Aftonbladet håller vi oss alltid till den utmärkta sammanställningen från John Hopkins University i Baltimore, USA. 

 

Vilket lands åtgärder föredrar du? Du befinner dig i London, hade du hellre varit hemma i Sverige? 

– Bra fråga! Storbritannien och Sverige var under några veckor de som stod ut i världen med förhoppningar om en långsam utveckling mot slutmålet flockimmunitet. Nu har britterna stängt igen och det är relativt strikta regler för hur man får vistas ute om man måste – annars får man betala böter.

Jag har ju följt Italiens utveckling sedan jag var där och har sett Storbritanniens dödssiffra explodera de senaste veckorna och tycker att det är ganska skönt att man här tvingar folk att stanna hemma. Eget ansvar och folkvett är ju strålande – men vet folk tillräckligt om viruset för att själva bestämma om de ska ut och träffa folk eller inte? Det är det ju vår roll att se till att de gör.

 

Jag skulle älska om den svenska modellen funkar så jag håller tummarna för det även om jag trivs rätt bra med att man tagit i lite mer med hårdhandskarna här, så att jag inte behöver lita på mitt eget vett, alla mina expertintervjuer till trots. Här i Storbritannien har ju många mediehus uppmärksammat Sveriges unika reaktion på Coronautbrottet och det enda jag fruktar om myndigheternas plan visar sig stämma är att vi exploderar i självgodhet och under kommande årtionden blir kända internationellt som de som lyckas leda varje konversation till skryt om svenskarnas exceptionella folkvett, disciplin och handhygien.

Petter hemma i London under lock-down perioden, sysselsatt med
kortspel, pussel, Nintendo, snacks och såklart lite träning i form av en hantel. 

 

Några av Petters artiklar:

Det är tomt på gatorna i London

Boris Johnson smittad av Coronaviruset 

 

Sverige debatteras just nu världen över, kommer Sveriges nuvarande strategi leda till katastrof eller är det kanske Sverige som kommer ur detta på bästa sätt? 

 

Sweden bucks global trend with experimental virus strategy

To Sweden, it’s the rest of the world engaging in a reckless experiment

 

 

 

The post Intervju med journalisten: om källkritik, Corona och att vara journalist i kris appeared first on LondonSwedes.

Viewing all 117 articles
Browse latest View live